I dag drar sypeppens sybingo 2020 i gång. Det ska bli så kul. Jag har varit med två gånger tidigare. I år blir det tredje gången. Det är en av sommarens höjdpunkter; särskilt i år när det blir hemester. Den första rutan jag kryssar är skapa en sommarplanering. Jag brukar sällan planera vad jag vill skapa av textila material. Gör jag en planering blir den ofta ändrad. Jag har också ofta flera projekt i gång samtidigt. Jag tänkte bara göra en kort planering och sedan fylla på.
 
De första rutorna som jag tänker börja med är:
 
Skapa en gåva. Vi ska bort på fredag. Jag tänkte göra en gåva och ta med mig, en väska sydd i korktyg och med orange axelremmar i fuskskinn.
 
 
 
Jag har gjort båda väskdelarna och har limmat fast axelremmarna som ligger i press. En lagbok är bra att ha när något ska ligga i press. Sedan ska jag sy fast axelremmarna. Det gör jag i morgon.
 
Nästa ruta som jag också börjat med är:
 
Gör klart ett UFO. Jag tänkte göra klart en stickad sjal som det inte är mycket kvar på. Jag ska sticka en volangkant. Sedan är den klar.
 
 
Nästa ruta blir:
Brodera 
Jag har i många år velat brodera en kudde med hästar från Fingerfärda. Det går inte åt så mycket pengar i dessa Coronatider. Jag har därför unnat mig att köpa broderisatsen till kudden. Jag var och hämtade den på posten i dag. Jag är så sugen på att börja brodera på kudden.
 
 
Jag har semester nu och tänkte även sy lite. Jag har köpt en ny overlock. Jag har bara sytt två grejer med den men jag är väldigt nöjd med den.
 
De rutorna jag tänkte kryssa är:
 
Skapa i trikå
I höstas skickade jag efter tyg från butiken Den är min. Tygerna på bilden nedan är i trikå.
 
 
Jag tänkte även sy en klänning med volang och använda ytterligare tyg som jag köpte i höstas från butiken Den är min. Rutan som jag tänkte kryssa är:
Skapa en volang.
 
 
I år tänkte jag försöka att bara kryssa en ruta i taget, även om det går att kryssa flera rutor med ett projekt. Nästa ruta jag tänkte göra är:
 
Skapa något i linne.
Jag tänkte virka ett linne av ett linnegarn som jag köpte för nästan tio år sedan i butiken Yll & Tyll i Uppsala. Jag såg ett fint mönster i tidningen Stickat och sånt.
 
 
Nästa ruta blir:
Skapa något somrigt.
 
Det blir ett par vida byxor i ett somrigt tyg som jag också köpt från butiken Den är min. Den butiken har så fina tyger. Jag behövde egentligen inte köpa något mer tyg men för att hjälpa butiken i dessa Coronatider har jag köpt lite nya tyger. Mönstret jag tänkte använda är från boken Bryt mönstret.
 
 
 
Nu planerar jag inte mer. Jag fyller på planeringen när jag är klar med de angivna projekten. 
 
Ha en fin kväll.
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress