16 november 2019

Vävd duk

Advent och jul 2019

I dag var jag på en liten julmarknad som SPF i Stenstorp anordnade. Min pappa är med där. Jag köpte en jättefin vävd löpare. Jag köpte en liknande för två år sedan. När jag då kom hem kom jag på att det vore snyggt att ha två sådana löpare. När jag bad pappa köpa en till var de redan slut. I år åkte jag dit tidigt för att köpa en. Jag hade tur det fanns hela fyra kvar i olika längder. Jag köpte den som var 1.05 m. Löparen är välgjord och alldeles för billig,  184 kr. 
 
När jag kom hem dammade jag skåpet där löparen ska ligga.
 
 
Jag putsade även spegeln över skåpet och satte dit en ljusslinga. Jag tog också fram mammas fina luciatåg och dammade av det. Luciatåget, som är 40 cm högt,  är gjort av Erkers Marie Persson och är så fint. Min mamma tyckte så mycket om luciatåget. Jag fick det av min pappa när jag fyllde 50 år.
 
 
Jag och dottern tycker så mycket om luciatåget och det har ett stort affektionsvärde för oss. Vi kollade i dag om det fanns några fler figurer till luciatåget. Vi hittade en ängel som har samma namn som dottern. Den hade mamma tyckt om. Vi skickade efter den.
 
I veckan kom ett paket som jag beställt från Ängshems Inrederi, tre oljelampor i glas och två snöblommor. Snöblommorna ska hänga i syateljén. De visar jag i ett annat inlägg. Oljelamporna är så fina och passar fint framför luciatåget. 
 
 
Nu ska snart skjutsa dottern till Falköping. Jag och Mejla ska pasa på att gå en promenad där. Ha en fin lördag 
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress