Jag blev så glad när sybingon för 2019 släpptes i veckan. Jag har deltagit i den i två år och är så taggad att vara med i år igen. I år är det många bra rutor. Jag är så imponerad av det arbete som Fredrika, fredrikapavinden.se, och Josefin, josefinfolkesson.se, lägger ner på detta. Det ska bli så kul att börja skapa med utgångspunkt från sybingon. Det blir också spännande att se vad andra deltagare i sybingon skapar.  Det är så inspirerande att se vad andra skapat.
 
 
En av rutorna är "gör en skaparplanering för sommaren". Jag planerar mycket vad jag ska göra med allt material som jag har och får många idéer men sätter mig sällan och skriver ner en plan. Nu tänkte jag göra det och det är något nytt för mig. 
 
Direkt när jag såg årets sybingobricka fick jag en idé att göra ett skärp till mina jeansshorts av en tygbit jag har i mitt tygskåp. Med detta projekt tänker jag kryssa rutorna "skapa en accessoar" och "använd ett material från stashen".
 
 
Som ni ser är det redan rörigt i syateljén. Det är inte heller riktigt klart än. Det saknas hyllor och annat. Jag går snart på semester och då ska jag organisera mitt materialförråd. Med det kan jag kryssa rutan "organisera ditt materialförråd".
 
Jag har några ufo:n, unfinished object, som jag förhoppningsvis kommer att göra klart under sommaren. Det första jag tänkte göra klart är en virkad strandväska. Med den kan jag kryssa rutorna "gör klart ett ufo" och "sticka eller virka något". 
 
 
Jag skulle även kunna kryssa rutan "skapa en väska" men jag vill inte att sybingon ska ta slut för fort så jag väljer att spara den rutan till ett annat projekt.
 
Jag, maken och dottern ska snart till Paris. Inför resan ska jag sy en väska till dottern i ett tyg som blev över när jag sydde en klänning och en annan väska till henne. Med detta kan jag kryssa rutorna "skapa en väska" och "skapa något inför en resa". I väskan syr jag en ficka med blixtlås. Jag kan även kryssa rutorna " skapa en ficka" och "sy i ett blixtlås" om jag inte sparar de rutorna till ett annat projekt. Jag tänkte sy en likadan väska till dottern som jag sytt till mig men i andra tyger. Min väska ses på bilden nedan.
 
 
Nedan ses en bild på dotterns klänning och väska som jag sytt till henne tidigare. Jag har lite tyg kvar som kommer att räcka till en sådan väska som jag sytt till mig själv.
 
 
 Under resan tänkte jag ta med mig något broderi och skapa på det under resan. Med det kan jag kryssa rutorna "skapa på resande fot" och "skapa något i garn". Jag har ännu inte bestämt vad jag ska ta med mig men det finns massor av broderier i mitt förråd, redan påbörjade och inte påbörjade.
 
Jag har länge tänkt att sy en jumpsuit men det har inte blivit av. Nu ska jag verkligen snart sy en sådan. Jag har köpt ett mönster från Svenska mönster som jag är så sugen på att testa. Jag tänkte sy den med v-ringning och med kortare ben. Tyget jag tänkte använda är trikå och väldigt somrigt. Det finns en viss risk att jumpsuiten kommer att se ut som en pyjamas men i så fall använder jag den som det. Med detta projekt kan jag kryssa rutan "sy något somrigt"". Jag vet inte vad ett indiemönster är för något men jag tror att det är symönster som inte är från något större företag och jag tror därför att jag även kan kryssa rutan "skapa efter ett indiemönster". Jag får kolla upp det.
 
 
Jag gillar att skapa något nytt av något som inte använts på länge. Jag tittade igenom min garderob och hittade ett plagg som jag  aldrig använt.

 
Jag tänkte sy om detta plagg till en volangkjol. Med detta kan jag kryssa rutan "gör en remake". Jag skulle även kunna kryssa rutan "skapa en kjol" men den rutan sparar jag till ett annat projekt. Jag ska sy en volangkjol av tyget nedan och kryssar då den rutan.
 
 
Av en stuvbit tänker jag sy en necessär. Då kan jag kryssa rutan "skapa något av en stuvbit".
 
 
Jag har aldrig sytt underkläder och det blir något nytt för mig. Jag vet ännu inte vad det blir för underkläder. Det får jag tänka ut. Jag behöver en ny underklänning. Jag får försöka hitta material till en sådan. Med det kan jag kryssa rutorna "skapa underkläder" och "testa en ny detalj".
 
Jag ska sy minst två kuddar till. Det blir säkert några till under sommaren. Jag får aldrig nog av att sy kuddar. Det är så kul. Jag tänkte börja med att sy kuddar av två handdukar som jag köpt på loppis. Med detta kan jag kryssa rutorna "skapa något till hemmet" och "skapa något av loppismaterial".
 
 
Det är några bingorutor som jag inte planerat för. Det är rutorna laga ett plagg, skapa en huvudbonad, skapa något färgglatt och skapa något i linne. Jag får fundera på det.
 
Jag ser verkligen fram emot att ta tag i projekten för sybingon. Jag brukar sällan följa en planering för skaparprojekt. Jag får alltid nya idéer. Jag får se hur det blir i sommar. Jag tänker i vart fall i dag göra klart ett skärp till mina jeansshorts.
 
Nu är jag klar med skaparplaneringen för sommaren 2019 och kan därmed kryssa första rutan i sybingon. Det kanske blir en ruta till att kryssa senare i dag.
 
 
Ha en fin söndag.
 
 
 
 
Sofie

Jag är också taggad på sommarens sybingo! Som du säger, många bra rutor i år! Så roligt att läsa om andras skaparplaneringar! Jag måste också sätta mig ner och göra en sån! Ska bli spännande att se jumpsuiten! Super fint mönster! Men jag är också lite osäker på det där med indie mönster...? ^^

Mathilde

Blir så glad över din planering, så många vackra tyger och roliga ideer! Hoppas ni får det fint i Paris :)

Svar: Tack.
bylijo.se

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress