I går sydde jag två miniväskor, en till mig och en till dottern. Väskorna ska få följa med till Paris. Jag köper nästan aldrig mönster till väskor utan gör egna väskmönster. Jag har gjort ett undantag och köpt ett väskmönster. Egentligen är det mönstret nästan identiskt med de väskmönster som jag gjort själv och som jag använt i säkert mer än 40 år.
 
 
Jag sydde väskorna av en bit sidentyg som blev över när jag sydde en prinsessklänning till dottern för många år sedan. Ytterdelarna till hennes väska sydde jag helt i sidentyget. Min väska fick ett lock av ett annat sidentyg. Det som blev över när jag häromdagen gjorde om en klänning till en blus. 
 
Här är dotterns väska.
 
 
 
 
 
 
På översta väskbilden ses en skymt av vår ragdollkatt, Hannes. Han  trivs så bra i sitt nya hem och följer efter mig hela tiden. Han är så fin.
 
 
Här kommer några bilder på min väska.
 
 
 
 
Om jag vill går det att ha olika axelband på väskan. Axelbandet på bilden nedan är ett halsband som jag gjort om till axelband. Visst blev det snyggt?
 
 
 
På bilderna nedan är det ett annat axelband som jag köpt för länge sedan men jag minns inte varifrån. Det är synd att jag inte minns det för jag skulle vilja köpa några till. Jag hade inte tänkt att gå i tygkvarteret nedanför Sacre Coeur i Paris men det får nog bli ett besök där i någon sybehörsbutik för att leta axelband.
 
 
 
 
Nu har jag kryssat rutorna i sybingon "skapa något inför en resa" och "skapa en väska".
 
 
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress