När dottern röntgade knäet i Göteborg i maj såg jag ett så snyggt Marimekkotyg i Marimekkobutiken i Göteborg. Jag tyckte det var lite dyrt och köpte det inte. Jag har också som målsättning att inte köpa så mycket tyg utan att använda det jag har.
 
Det var tanken att jag skulle ha mitt fina höjochsänkbara skrivbord i syateljén. Jag köpte det från min arbetsgivare när vi flyttade in i nya lokaler och fick nya möbler. Skrivbordet är lite stort och svårt att få upp det till andravåningen i syateljén. Jag fick därför ta makens slitna skrivbord och han fick mitt fina skrivbord.
 
 
Det går att fixa till skrivbordet tänkte jag. Det tyget som jag såg i Göteborg reade ellos ut för halva priset för ett tag sedan. Jag köpte en bit av tyget och har med hjälp av ofärgat lack satt fast tyget på bordsskivan. Tyget har en beläggning på rätsidan och är avtorkningsbart. Det blev jättesnyggt. Jag känner mig nästan som en Ernst. Dottern tyckte till och med att jag borde ha ett tv-program.
 
 
Nu är skrivbordet och symaskinen på plats där jag tänkt att de ska stå. De har stått på nedervåningen i syateljén ett tag.
 
Nu har jag kryssat rutan "skapa något färgglatt" i sybingon och fått bingo, en rad.
 
 
När jag gick in och åt glömde jag en kasse med tidningar och post från de dagar vi var ute och åkte med husvagnen. Det fanns inte något ätbart i påsen men det trodde nog Mejla för så här såg det ut när jag kom tillbaka till syateljén.
 
 
Mejla ser lite besviken ut eller hur? Hon brukar inte göra sönder något men är en riktig mattjuv.
 
 
 
 
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress