Nu är jag och dottern hemma igen efter vårt besök på Hooks Herrgård. Vi har haft det fantastiskt. Vi har spaat, tränat och ätit gott.
Baksidan av stora herrgårdsbyggnaden med det tillbyggda spaet med utsikt över sjön. Den här bilden har jag fotar av från menyn.
Framsidan på stora herrgårdsbyggnaden. Vi startade med att äta lunch i den fina matsalen.
Jag åt ugnsbakad torsk med ägg och räkor. Dottern åt stekt fläsk med löksås och lingon. Vi bodde på andra våningen i ett jättefint rum.
Utsikt från vårt fönster.
Efter lunchen var vi i spaet en lång stund. Jag tog inga bilder där. Kl. 16 hade vi en inbokad duobehandling. Jag gjorde först en ansiktsrengöring med huvudmassage på 25 minuter medans dottern duschade i en horisontaldusch i 25 minuter. Därefter bytte vi. Dottern fick 25 minuters axel- och ryggmassage medans jag duschade i horisontalduschen. Det är en dusch där man ligger ner på mage eller rygg. Det är en slags vattenmassage där temperaturen och vattenstrålarna varierar. Jättehärligt och avslappnande. Efter duobehandlingen tränade vi i gymmet.
Så här fin var utsikten från gymmet. Därefter var det dags för saunayoga. Jag trodde att man skulle ha på sig vanliga träningskläder. Dottern trodde att man skulle ha badkläder på sig. Hon hade givetvis rätt. Det var alltför varmt med träningskläder. Vi fick snabbt gå upp till rummet och byta om till badkläder. Jag har deltagit i många träningsformer men aldrig i saunayoga. Det var avslappnande och väldigt, väldigt varmt. Efter yogan bytte vi om för att äta en trerätters middag. Det var en fantastiskt god måltid. Efterrätten var speciellt god. Jag glömde tyvärr ta med mig kameran. Jag tog med mig menyn som jag fotade.
Efter middagen skulle vi se på en film på rummet. Jag försökte hålla mig vaken men jag somnade flera gånger. Jag tror inte ens jag såg halva filmen. I dag på morgonen hade jag bokat morgonträning för mig kl. 06.45. När klockan ringde kl. 06.30 var jag väldigt nära att inte gå upp men jag steg upp och gick på träningen. Det ångrade jag inte efteråt. Jag trodde det skulle vara någon lugn rörlighetsträning men så var inte fallet. Det var en ganska jobbig cirkelträning. Därefter blev jag så pigg att jag gick 20 minuter på trampmaskinen. Efter träningen gick jag upp på rummet för att väcka dottern men hon var redan vaken. Vi åt sedan en fantastiskt god frukost.
Efter frukosten spaade vi en dryg timme. Därefter checkade vi ut och lämnade nöjda herrgården för den här gången. Jag har tidigare varit på konferens där men inte besökt spaet. Vi kommer att åka på spaet igen och då tar vi med oss maken. Jag kan verkligen rekommendera ett besök på Hooks Herrgård. Jag såg att de nu har rabatt. Förutom den goda maten, det fina rummet och den fina stora herrgårdsbyggnaden är jag speciellt förtjust i att det fanns produkter av Kerstin Florian i omklädningsrummet i spaet som man fick använda (schampo, balsam och bodylotion).