När jag gick igenom mammas förråd av gardiner hittade jag en jättefin linneduk som mamma för många år sedan köpt på andrasortering på Klässbols linneväveri i Värmland. Jag tvättade den i dag och torktumlade den så den blev lite mjukare. Jag har strukit den en gång men får nog stryka den en gång till. Duken var ofållad så jag har sytt upp den på kortsidorna på maskin.
 
 
 
Vad ska jag göra med duken kanske ni undrar. Jag har tänkt att hänga den på en vägg i syateljén. Jag fick idén till detta när jag såg på jul med Ernst förra året. Jag ska måla en trästam och löv med vit grundfärg som blev över när jag målat smygarna i dag. Jag tänkte göra ungefär så som Ernst gjorde.
 
 
Jag tittade i dag igen på det första programmet där han målade på linnetyg. Jag tittade på plattan och tog kort med telefonen. Det blev inte så bra bild men duger för att ge mig lite målarinspiration. Jag testade att måla på en tygbit. Jag hade ingen liten pensel så det var svårt att måla löv. Jag ska köpa en liten pensel i morgon. Jag tänkte måla vita löv. I dag har jag även knutit löv av garn. De tänkte jag sätta fast på duken så det blir lite mer färg. Jag gjorde sex löv. Det kanske blir några fler.
 
 
Jag har målat klart smygarna i ytterdörren och ljusinsläppen i dag och maken har målat klart taket på nedervåningen. 
 
 
Det är inte mycket kvar att göra på syateljén nu. I veckan hoppas jag att det blir tapetserat i förrådet och att panelväggen med tapeten dancing crane blir klar. Jag håller tummarna för det.
 
Nu är det snart dags att gå och lägga sig. God natt.
 
 
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress