24 juli 2019

Jumpsuit

Sybingo 2019 Sytt

Att sy en jumpsuit har funnits på min sylista länge. Äntligen har jag sytt en sådan. Jag sydde den efter ett mönster från Svenska Mönster; ett jättebra och lättsytt mönster.
 
 
Det går att sy jumpsuiten i töjbara eller fasta tyger. Jag sydde i trikåtyg och behövde därför inte sy i något blixtlås. Tyget räckte precis. Jag fick skarva ihop bitar till ett skärp.
 
 
 
 
 
Jag var rädd för att jumpsuiten skulle se ut som en pyjamas men jag tycker inte den gör det. Den är ännu finare i verkligheten tycker jag. Den är väldigt bekväm. Det känns som om man har en skön pyjamas på sig även om det enligt mig inte ser ut som en pyjamas.
 
Tyget kommer från butiken "Den är min". Jag upptäckte den butiken när jag var på Syfestivalen i Göteborg förra året. Butiken säljer jättefina tyger. Jag har köpt jättefina tyger av fin kvalité därifrån. När jag såg att det gick att prenumerera tyg därifrån tyckte jag det lät väldigt kul så jag tog en sådan prenumeration i sex månader. Tyget till jumpsuiten fick jag vid ett sådant prenumerationstillfälle. Det var tyvärr det enda tillfället som jag fick ett tyg som jag var nöjd med.  De andra tygerna var tyvärr gräsliga. Vid varje tillfälle ingick även ett mönster. De har jag inte använt. Det var ungefär samma enkla klänningsmönster alla gånger utom ett då det var ett koftmönster. Jag är verkligen missnöjd med prenumerationen. Jag påpekade det för butiksinnehavaren och fick till svar att smaken är olika. Jag kommer aldrig att köpa något tyg eller mönster därifrån någon mer gång.
 
Jag är i vart fall nöjd med jumpsuiten. Efter att ha sytt den har jag kryssat rutorna "skapa något somrigt" och "skapa efter ett indiemönster" i sybingon.
 
 
Nästa projekt till sybingon är att skapa en kjol. Jag vet inte när jag kan börja på det, förhoppningsvis i kväll. Jag och dottern ska snart börja måla syateljén. I går tog jag olja på ändträna. I dag ska jag göra rent ytterväggarna. Förhoppningsvis börjar vi måla i morgon. 
 
Ha en fin dag.
Annika

Den blev verkligen fin med det tyget! Väldigt somrig!

Svar: Tack. Den är även väldigt bekväm.
bylijo.se

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress