2 januari 2019

2018

Allmänt

2018 var ett händelserikt år, både mycket tårar och skratt. Jag hade som ambition att jag inte skulle köpa några kläder det året utan endast sy. Jag sydde en del men inte så mycket som jag tänkt mig. Det blev även några klädinköp men inte många. Målsättningen för 2019 är att jag inte ska köpa några tyger, garner, mönster och fortsätta att minska klädinköp. Jag har ett stort lager av tyger och garner. Min ambition är att lagret ska minska och att jag ska använda det jag har. 
 
Här kommer några bilder på det jag är mest nöjd med av det jag sytt.
 
 
Jag stickade och broderade även några vantar under 2018.
 
 
Jag sydde även några kuddar.
 
 
Det blev även några väskor sydda. T.ex. de här.
 
 
Jag gjorde även klart några UFO:n, bl.a. den här bonaden som det bara var kvar att kanta.
 
 
I början av året fick vi besked att maken har allergisk astma.  Han är allergisk mot det mesta. I mars flyttade vår vackra, fina hund, Mejla, till min pappa och våra vackra och fina katter, George och Hannes, gjorde det samma. Det har varit mycket jobbigt och föranlett mycket tårar. Det har känts mycket tomt här hemma. Jag har träffat Mejla och katterna flera gånger varje dag men det är inte detsamma som att ha dem hemma. Inget ont som inte har något gott med sig. Jag kommer snart att få en syateljé som jag har önskat mig i många år. I syateljén ska även Mejla och katterna bo. Det kommer att bli så bra. Det bästa av allt är att maken har blivit mycket bättre i sin astma. Han är nästan helt bra. Han tränar för fullt och ska i april springa Paris maraton.
 
Här kommer några bilder från i somras på vackra Mejla. Hon älskar att bada.
 
 
Här är en bild på vackre Hannes, vår ragdoll.
 
 
Här är en bild på vår vackre huskatt George. Bilden är lite suddig. Jag hade inte så många bilder på honom. Han är snabb och jag lyckas sällan fånga honom på bild. 
 
 
Bild på den kommande syateljén.
 
I somras klädde jag och pappa om en gungstol som jag blev riktigt nöjd med. Tanken är att den ska stå på trägolvet framför ingången till syateljén. 
 
Gungstolen är ett av 2018:s bästa fynd. Jag hittade den i en av pappas lador. Så här såg den ut när jag hittade den.
 
 
Det blev några fler fynd under 2018. Jag fyndade en frukostservis på tradera. Den har använts till många goda frukostar och bruncher under året.
 
 
Ett annat fynd som jag köpte på en loppis var en kärra som jag satte blommor i.
 
 
På samma loppis fyndade jag en pall som jag målade om och klädde om. Den använder jag som fotpall i glaspaviljongen. 
 
 
Glaspaviljongen som vi gjorde hösten 2017 är vi verkligen nöjda med. Även om det var så varmt under sommaren 2018 att vi inte kunde sitta så mycket i den under dagtid så kunde vi sitta där på kvällarna och under hösten och vi fikade i den redan i påskas.
 
 
Nu ser jag fram emot ett nytt år. God fortsättning på 2019.
Heidi

God fortsättning på det nya året!!

Det var mycket fint som du har gjort under året!

Svar: Tack. God fortsättning på dig också. :)
bylijo.se

Fröken Tö

Gungstolen, kärran och pallen 😍 Vilka fynd och så fina de blev efter en liten remake!

Svar: Tack. Jag blev jättenöjd med dem.
bylijo.se

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress