13 januari 2019

Syateljén

Syateljé

Det har hänt en hel del på syateljén. Det är mer än halvvägs klart på utsidan. Fönstren har satts fast. Det ena lilla fönstret är inte helt färdigt.
 
 
 
 
 
 
Vi har köpt grundmålat virke så vi slipper måla nu. Vi ska måla till våren istället. Då ska vi även måla boningshuset och garaget.
 
Vi har även börjat att lägga in isolering inne i syateljén. Det är nästan klart i väggarna. I slutet av veckan börjar nog Göran med innertaket. Det är så spännande när syateljén växer fram.
 
Nu ska jag kolla på handboll. Ha en fin kväll.

10 januari 2019

Kappa till dottern

Kappor

Jag älskar att sy kappor. Det är så roligt. Jag gillar att göra unika kappor med fina detaljer. När dottern var liten sydde jag en jättefin rosalila kappa till henne. Hon protesterade inte då utan den kappan använde hon mycket.
 
 
 
Några år senare sydde jag en kappa i dotterns favoritfärg grön. Enligt henne var det för mycket detaljer på den. På ryggen satte jag en del av en duk som min mamma broderat. Det var en kaffeduk som hon använde ofta. Det var mycket kaffefläckar på duken. Jag ville inte slänga duken för att mamma sytt den och jag visste att det var en av hennes favoritdukar.Jag använde en del av duken till en del av  kappans bakstycke. Kappan är i princip oanvänd. Jag tror dottern använde den en gång.
 
 
 
 
Nu har det plötsligt hänt att dottern bett mig sy en röd kappa. Jag beställde mörkrött kappulltyg innan nyår. Jag hämtade det i dag. Det är en jättefin mörkröd färg. På bilderna ser färgen mycket ljusare ut.
 
 
 
Det mönstrade tyget ska jag använda som foder.
 
 
På bilden ovan ses vilket mönster det blev. 
 
I kväll drack jag kanske säsongens sista hemmagjorda tomtelatte. Så god.
 
 
Nu är det dags att åka till Mejla och gå ut med henne.

8 januari 2019

Fynd på tradera

Fynd

I dag var jag och hämtade två paket. Det var saker som jag fyndade på tradera i december. Nu har jag köpuppehåll på tradera. Det har hittills inte varit några problem. Jag har även köpuppehåll vad det gäller tyg, garn och mönster. Det där med uppehåll att köpa mönster gick inte så bra. Jag har beställt ett väskmönster. Det var så fint så jag unade mig ett undantag.
 
Det ena fyndet var en gräddkanna, blå blomster från Royal Copenhagen. Den var liten men väldigt söt.
 
 
Kannan passade bra ihop med sockerskålen som jag hade sedan tidigare.
 
 
För ett tag sedan fyndade jag en kaffekanna i samma serie.
 
 
Nu saknar jag bara ett kakfat sedan är servisen fullständig.
 
Jag fyndade även två lammskinn. Dessa ska jag använda till kuddar och kanta vantar med. Jag kanske också syr en nalle. Jag får se hur mycket det räcker till.
 
Nu ska sticka några varv innan jag går och lägger mig.