Jag och dottern var i Stockholm i helgen. Vi hade en jättemysig helg.  
 
För över ett år sedan köpte jag boken "Frukost hela dagen". Boken är skriven av de som driver Pom & Flora i Stockholm. De har två caféer. Jag har länge tänkt att gå till en av dem men det har inte blivit av men i helgen blev det av. Vi besökte den på Odengatan. Jag gillar den typen av mat som serveras där och skulle kunna äta det varje måltid.
 
Jag beställde en banansmoothie, en bowl samt croissant med banan och nutella, så gott. På bowlen var det en supergod granola. Jag ska försöka att göra sådan granola till helgen.
 
 
Därefter gick vi till Nationalmuseumet. Museumet blev verkligen fint efter renoveringen. Vi tittade bland annat på denna häftiga klänning designad av Martin Bergström.
 
 
Sedan blev det en del shoppande av dottern. Jag köpte inget. Hon köpte ett antal tröjor som hon ska ha till hösten i skolan. Hon har börjat gymnasiet i dag. Helt otroligt vad tiden gått fort. Det känns som det inte var länge sedan hon började förskoleklass.
 
I Stockholm bodde vi på hotell Kung Carl.
 
 
Där passade jag på att skapa på resande fot. Jag virkade en liten börs samtidigt som jag hade lite spa.
 
 
Jag kunde därefter kryssa rutan "skapa på resande fot"  i sybingon.
 
I dag sydde jag i en bygel i börsen. En sådan detalj har jag inte använt tidigare. Jag har därefter kunnat krysa rutan
"testa en ny detalj". Nu är det inte många rutor kvar i sybingon.
 
Jag använder sällan mynt och behöver egentligen inte någon börs. Jag har börsen istället till förvaring. Jag har så smått börjat att organisera mitt materialförråd. I börsen har jag lagt mina ettiketter med min logga.
 
 
Så här såg börsen ut innan bygeln syddes fast. Mönstret till börsen finns som ett gratismönster på bautawitch.se. Jag har även köpt bygeln därifrån.  Det finns många fina virkmönster på den hemsidan.
 
 
Så här blev börsen efter att bygeln sytts fast. 
 
 
Börsen har jag ställt i fönstret på andravåningen i syateljén i närheten av mitt sybord. Jag har tänkt att sy några förvaringsskålar i tyget som blev över efter att jag klätt om sybordet. Skålarna ska också stå i fönstret. Fortsättning följer rörande organisationen av mitt materialförråd. Att organisera mitt materialförråd är en av rutorna som jag har kvar att kryssa i sybingon.
 
 
 
 
 
 
 
 
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress