18 april 2019

Balenciaga

Allmänt

Jag jobbade till klockan tolv i dag. Sedan åkte jag, dottern och hennes kompis till Borås. Jag ville åka dit för att se Balenciagautställningen på textilmuseet i Borås. Utställningen pågår till på söndag så jag var ute i sista sekunden. Så fina kläder i så fina tyger. Jag blev så inspirerad.
 
 
Den ljusa klänningen på bilderna ovan är så vacker med en fin detalj med rosetten. Jag gillar rosetter och blev genast inspirerad att sy en klänning med rosetter. Jag blev även inspirerad att göra en liknande klänning som på bilden nedan. För någon vecka sedan köpte jag ett jättefint sidentyg på tradera som kommer att passa perfekt till en sådan klänning.
 
 
Efter utställning blev det mat och sedan åkte vi till Knalleland. Det var många år sedan jag var där. Dottern och hennes kompis shoppade på Gina trico medans jag var på Furulund. Jag köpte lite sytillbehör, såsom siden- och sammetsband. Banden ska jag använda till rosetter. Sedan gick jag till Espresso house och väntade på tjejerna. Jag tog en cafe latte och läste en tidning medans jag väntade.
 
 
Jag tittade även efter mönster till en sådan rosa klänning som jag såg på utställningen. Jag hittade ett voguemönster som ser exakt likadan ut som den rosa klänningen som jag såg på utställningen eller vad tycker ni?
 
 
Bilden är från Vogue. Jag beställde det mönstret och två andra Voguemönster på klänningar, se bilderna nedan. Bilderna är från Vogue.
 
 
 
 
 
I morgon ska jag titta igenom mina tyger och se vilka jag ska använda.
 
Nu är det dags att lägga sig. Det var en trevlig utflykt till Borås i dag.
 
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress