16 september 2018

Klänning

Klänningar

När jag var på Syfestivalen i Göteborg förra fredagen köpte jag tyg och mönster till en klänning.
 
 
Jag köpte det från butiken "Den är min". I deras monter på mässan fanns en klänning uppsydd som var så snygg.
 
 
Jag har nu sytt en likadan. Mönstret var lättsytt och tygerna var bra att sy i. Tyget med blommor var något töjigt. Det hade varit bra med en overlockmaskin. Jag och mamma köpte en sådan för över 30 år sedan. Vi har knappt använt den för det är så svårt att trä tråden.
Jag tänkte ta fram den och se om jag kan få igång den. Annars är jag sugen på att köpa en sådan symaskin.
 
I fredags klippte jag ut mönstret och tyget och sydde ihop bakdelarna på klänningen. I går sydde jag axelsömmarna och kragen och vändsydde framdelarna där kragen sitter. I dag sydde jag klart resten av klänningen.
 
 
 
 
 
 
 
Sedan var det bara kvar att sy fast knappar som dekoration. Jag sydde inte knapphål. Det blommiga tyget var så töjigt så jag tror att det är snyggast att inte sy knapphål.
 
Jag har en mängd knappar som jag köpte när en sybehörsaffär upphörde. Jag hade egentligen tänkt använda de svarta men de blev för stora. Det blev knapp nummer två nerifrån istället.
 
 
 
 
Det var jättekul att sy klänningen. Nu är jag sugen på att sy ytterligare en klänning av de tyger som jag köpte på Syfestivalen. Nästa klänning blir nog sydd av tyget med rosor.
 
 
Nu ska jag gå ut och gå med Mejla. Sedan ska dottern och jag ha en spakväll. Ha en fin söndag 
Heidi

Så fin den är! Älskar kragen:)

Svar: Tack.:)
bylijo.se

Therese Bjärstig

Wow retrosnygg! Applåder på den!

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress