2 september 2018

Frukost

Frukost

 
Vilken härlig frukost det blev i dag, fruktsallad och scones med ost och lemoncurd samt ingefäradryck. Lemoncurden gjorde jag själv, så god.
 
 
Frukostporslinet är gammalt. Mamma köpte den när hon gifte sig 1962 och jag fick den av henne för många år sedan. Den är så fin. Jag har inte använt den så mycket tidigare men nu tycker jag det är kul att duka fint till helgfrukostar, så nu kommer den till användning.
 
Recept lemoncurd
 
3 citroner
1 dl socker
1 msk maizena
50 g smör
2 ägg
2 äggulor
 
Koka upp saften från två citroner, sockret och smöret i en gryta. Rör ihop saften från en citron och maizena och häll i det i grytan. Vispa ihop äggen och häll det i grytan. Låt det sjuda under omrörning  tills det tjocknat. Häll upp lemoncurden i en burk.
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress