24 oktober 2018

Syutmaning

Kappor Sytt

 
Jag har länge tänkt att sy några kappor. För några år sedan fick jag två broderade stolsdynor av en kollegas sambo. Jag har tänkt att använda dem till en kappa.
 
I oktober hade jag som syutmaning att i vart fall bli klar med en kappa. När jag väl tog fram det kamelhårsfärgade ulltyget som jag skulle använda som yttertyg till kappan hittade jag inte stolsdynorna. Jag har lagt dem på ett bra ställe men jag har tyvärr glömt vart. 
 
Jag använde istället en vävnad som min mamma vävt i ullgarn för många år sedan. Det är tulpaner i fina färger på den och jag tycker den passar till ulltyget.
 
 
Som foder till kappan använde jag ett trikåtyg designat av Maud Fredin. Tyget är så snyggt, nästan för snyggt att användas som foder. Jag har fyndat tyget på tradera.
 
 
En utmaning var att få fodertyget att räcka. Jag fick skarva ärmarna.
 
 
Mönstret till kappan har jag köpt på nätet. Det är från Style Art och mönstret heter Stella coat.
 
 
Det gick mycket fortare att sy kappan än vad jag trodde. Jag började att klippa ut den i helgen som var och blev klar med den i dag. Så här blev den.
 
 
 
Det är inga knappar i kappan utan den stängs med ett skärp. Jag har ännu inte gjort några hällor att hänga skärpet i. Jag vet inte om jag ska göra det. Jag ska ha på mig kappan i morgon så jag får känna om jag behöver sy fast några hällor.
 
 
Det är fickor i sidorna.
 
 
Jag hade tänkt att ta fodertyget till fickorna men det räckte inte. Jag använde ett annat trikåtyg istället. Ett tyg med katter på.
 
 
Nu är det dags att sova. God natt.
 
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress