14 oktober 2018

Sytt med overlock

Sytt

Jag och min mamma köpte en overlock för över 30 år sedan. Vi sydde nästan inget på den för vi tyckte det var så besvärligt att trä den. För ett tag sedan hämtade jag den i pappas källare. Den är som ny.
 
 
Jag har använt den mer nu än vad jag och mamma gjorde när vi köpte den. I går använde jag den när jag sydde två kjolar och en mössa. I dag sydde jag en kofta med den. Det blir så snygga sömmar. Det är så kul att sy med den.
 
Jag prenumererar på sypaket från butiken Den är min. Jag får ett paket en gång varannan månad under ett år. Det är spännande. Jag har hittills fått ett paket. Det paketet innehöll bl.a. ett mönster och ett tyg. Nedan ses mönstret. Det är ett koftmönster från AnnAn Design. Det var ett jättebra mönster. Jag har inte använt mönster därifrån tidigare. Det kan hända att jag syr ytterligare någon kofta.
 
 
Så här ser tyget ut.
 
 
Jag får erkänna att jag aldrig hade valt att köpa det här tyget själv. Jag är inte särskilt förtjust i glittertyg. Det var dock lätt att sy i tyget. Enligt mönstret skulle man lägga ut ärmarna och framkanterna till koftan mot stadkanten, vilket jag gjorde. Tyget har dock inte särskilt snygga stadkanter.
 
 
Tanken var också att man skulle vika fram avigsidan av tyget. Det tyckte inte jag var snyggt. Jag fodrade istället framstycket och satte kantband nertill på fram- och bakstycket samt ärmarna. Då blev det bättre.
 
 
Jag är sådär nöjd med tröjan. Jag har testat den till olika svarta klänningar och en byxdress.
 
 
 
Jag tänkte ta på mig koftan i morgon. Jag får se vilken kombo det blir. Det blir troligen byxdressen.
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress