17 oktober 2018

Pepparkakslatte

Jul 2018

Har ni märkt att butiker redan börjat plocka fram julsaker. När jag var på Åhléns i går höll personalen på att plocka fram julsaker. Väldigt tidigt tycker jag. När jag handlade på Ica i dag såg jag julmust. Också väldigt tidigt enligt mig. Tomteskum har funnits att köpa i veckor nu. Det är också väldigt tidigt. Man hinner ju tröttna på jul innan det är advent.
 
Vad gjorde jag när jag kom hem i dag tror ni? Jo, jag gjorde en pepparkakslatte. Det var väl egentligen alldeles för tidigt men jag tyckte jag var värd en sådan latte i dag. Jag rider islandshäst på onsdagskvällar. Jag har sedan i somras haft besvär med överarmarna och musklerna i benen. Jag har tagit massage och det har blivit lite bättre. Nu ska jag gå till en naprapat och jag hoppas det kommer att hjälpa. Jag får mycket besvär efter ett ridpass. Efter stor möda har jag bestämt att göra ett uppehåll med ridningen i tre veckor för att vila armar och ben. Sedan hoppas jag kunna börja rida igen. Jag tycker det är väldigt roligt att rida och vill gärna kunna fortsätta med det. Jag är fullständigt medveten om att det finns mycket värre saker som man kan råka ut för och förhoppningsvis blir jag snart bättre  Jag är dock väldigt ledsen att behöva göra ett uppehåll i ridningen och därför är jag värd latten tycker jag. 
 
 
Latten var jättegod. Jag brygger tre kaffekoppar kaffe med tre rågade mått kaffepulver och i kaffepulvret blandar jag i en tesked pepparkakskrydda. Till en kopp latte tar jag två centimeter kaffe och resten varm mjölk och på toppen lägger jag på vispad grädde och strör över lite pepparkakskrydda. Mums vad det var gott.
 
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress