30 oktober 2018

Walk in closet

Walk in closet

Jag var ledig i går. Vi var i Jönköping för att hämta en pumptank och en toalettstol som vi beställt på Rinkeby rör. Det blev även ett besök på Ikea. När vi kom till Sandhemstrakten var det rena vinterlandet.
 
 
Vi har just nu många renoveringsprojekt på gång i huset. Vi håller bl.a. på att renovera i tvättstugan. Vi ska ta ner en vägg och göra en garderobsvägg, så det nästan blir som en walk in closet. Ungefär så här tänkte vi oss.
 
 
Bilden tog jag på IKEA i går.
 
Vi ska även göra om i vårt sovrum. Tanken är att vi inte längre ska ha kvar våra garderober där. Våra garderobsstommar ska dottern få i sin walk in closet.
 
Vi har ett stort sovrum och ska sätta upp en vägg, så det blir en stor garderob där vi kan ställa in resväskor, dynor, julsaker m.m.
 
Dottern ska få en walk in closet i mitt tygförråd i klädkammaren. När vi kom hem i går rensade jag och dottern i klädkammaren. Det var fullt med grejer där. Inte bara tyg utan resväskor, dynor m.m. jag glömde bort att ta ett kort hur det såg ut innan men jag kom på att fota när vi tagit ut ungefär hälften.
 
 
En del av grejerna som var där inne lade vi i badkaret så länge tills vi är klara med en större garderob i sovrummet. Nu blir det inget bad på länge.
 
 
Så här såg det ut i klädkammaren när vi tagit ut alla grejer.
 
 
Vi köpte färg i går och i dag ska dottern måla sin walk in closet. Det blir en gråvit färg. Dottern gillar inte den rosalila färgen som jag målade när vi byggt klart huset för cirka 16 år sedan.
 
Jag är även ledig i dag. Nu ska jag gå upp och äta frukost. Sedan ska jag rensa i tvättstugan. Ha en fin dag.

28 oktober 2018

Frukost

Frukost

I dag blev det en jättegod frukost men kanske inte den nyttigaste. Det blev lite surdegsbröd kvar från i går. Jag rostade det i ugnen, så blev det lite godare. Som pålägg blev det ost och lemon curd.
 
Jag är så förtjust i lemon curd och det är så lätt att göra. Det går också fort. Jag gjorde i dag en liten sats. Så här gjorde jag. på Jag pressade saften från 1.5 citroner ner i grytan. Därefter hällde jag i 3/4 dl socker och lade i 30 gram smör. Detta kokades sedan upp. Sedan tog jag bort grytan från plattan och lade i 0.5 msk maizena. Jag vispade sedan upp ett ägg och en äggula och hällde det i grytan. Sedan satte jag grytan återigen på plattan och lät lemon curden sjuda under omrörning tills den tjocknat. Lemon curden fick kallna en kort stund innan vi åt av den. Jättegott.
 
 
Nu ska jag gå upp till min hund och vara hos henne några timmar. Jag ska där klippa ut ett mönster till en klänning och sedan gå en långpromenad med hunden. Ha en fin söndag.
 
 

27 oktober 2018

Rutiga byxor

Byxor Sytt Tyger

I dag har jag sytt ett par rutiga byxor. Tyget skickade jag efter på nätet från Ohlsons tyger. Tyget är jättesnyggt. Mönstret jag använde var ett gammalt som legat i min mönsterlåda länge. Det var lätt och kul att sy. Jag använde overlocken. Så kul att sy med den. Jag förstår inte varför jag inte använt den tidigare. Det blir så snygga sömmar. Byxorna blev snygga men väldigt stora. Jag är inte så bra på amerikanska storlekar. Jag använde storlek 14. Det blev jättestort. Det är resår i midjan så jag märkte inte att byxorna var så stora förrän de i princip var klara. Använder jag en lång tröja eller skjorta märks det inte att byxorna är så stora.
 
 
I morgon tänker jag sy en rutig klänning i ett tyg jag köpt på nätet från butiken "Den är min". Jag vet inte hur jag ska sy klänningen ännu. Jag vill gärna sy en klänning med stor polokrage som inte sitter åt i halsen. Jag är dock osäker på om tyget passar till en sådan klänning. Jag får fundera på detta tills i morgon. 
 
 
Ha en fin lördagskväll.