10 november 2018

Frukost

Frukost

 
 
Det blir många frukostbilder. Jag gillar att göra goda frukostar på helgerna så därför blir det många sådana bilder. 
 
Jag gillar att prova något nytt. I dag blev det egentligen inget nytt. Vi äter ofta våfflor till frukost. Men i dag blev det ett nytt våffelrecept och även en ny variant på jordgubbssylt.
 
Som sylt blev det ett paket frusna jordgubbar 200 g och fyra frusna passionsfruktskuber. Passionsfrukter finns att köpa i ett paket på ICA. Jag tinade jordgubbarna och passionsfrukterna i micron. Sedan körde jag dem en kort stund med mixstaven. Klart att servera.
 
Recept 4 våfflor
 
3 ekologiska ägg
2 dl mandelmjöl
2 dl mandelmjölk
1.5 tsk bakpulver
2 tsk fiberhusk
 
Låt smeten stå några minuter tills den blir lite tjockare. Stek sedan våfflorna i våffeljärn. Har man inget våffeljärn går det bra att steka dem i stekpanna. Jag smälte även lite smör i järnet.
 
Nu blir det lite vila innan jag ska skjutsa dottern till hennes simträning. Under tiden ska jag gå en långpromenad med Mejla.
 
Jag är så glad när jag tittar ut genom fönstret. Göran satte ihop två väggar i går och på måndag ska han sätta ihop väggarna till gavlarna. Maken är ledig på måndag. Han och Göran ska då förhoppningsvis resa väggarna. 
 
 
Under det vita som ses på bilden ligger väggarna. Göran är så noggrann och har lagt på plast för att skydda väggarna.
 
Ha en fin lördag.
 
 
 
Hanna Karlsson

Det är så gott med våfflor!

Svar: Visst är det :)
bylijo.se

Ida

Blev sugen på våfflor nu!

Svar: Ja det är lätt att bli sugen på det. Det är så gott och lätt att göra. Ha en fin söndagskväll.
bylijo.se

Elina o Micke

Vilken härlig frukost och så mumsigt med våfflor!
Måste absolut ta och göra våfflor det var ett bra tag sedan vi åt det sist! :)

Svar: Ja visst är det gott med våfflor.:)
bylijo.se

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress