25 november 2018

Sypeppen november

Sypeppen

Det har inte blivit mycket sytt den här månaden. Jag har mest gjort andra saker som att greja med dotterns walk in closet. Jag har även varit mycket hos Mejla som för närvarande bor hos min pappa. Jag är med i en grupp på Facebook, sypeppen, där man varje månad kan lägga ut vad man sytt m.m. under en månad. Ibland är det olika teman. Förra månaden var det en utmaning. Jag sydde då en kappa.
 
 
I dag sydde jag en mössa som passar till kappan. Mössan är vändbar. På ena sidan är det ett Maud Fredin tyg som blev över när jag sydde klart fodret till kappan. Andra sidan av mössan är ett tyg som blev över när jag sytt en kjol till mig och en till dottern.
 
Så här blev kjolarna.
 
 
 
Så här blev mössan.
 
Ena sidan.
 
Andra sidan.
 
Nu är det dags att åka upp till Mejla.
 

25 november 2018

Frukost

Frukost

I går var jag i Göteborg och tittade på dottern när hon tävlade i simning. Hon var redan där för hon åkte dit med tränarna och dimkompisarna redan i fredags. I går tävlade hon bara i två grenar, 50 m fjäril och 50 m rygg, så det blev ett långt uppehåll från lunch till kl. 16.30. Hon och hennes simkompisar passade då på att gå på Liseberg. De hade fått fribiljetter. Dottern tyckte jag skulle gå på stan. Hon var väl rädd för att jag skulle gå med dem. Jag gick en sväng på stan istället. Jag köpte en julklapp till dottern och en present till mig själv, en röd skjorta.
 
 
Jag gick så mycket att jag fick lågt blodsocker. Jag har diabetes. Jag tog mig en fika på Espresso House, en tomtelatte och en saffransbullar. Sedan satt jag kvar på Espresso House en lång stund och läste en bok som jag köpte på stationen i Göteborg. Tomtelatten var så söt så jag tror inte det blir några fler tomtelatte på Espresso House för mig. Min egen tomtelatte eller pepparkakslatte är mycket godare.
 
 
I dag sover dottern länge och maken har jobbat natt och har inte kommit hem än. Jag har i lugn och ro ätit frukost. Det blev havrevåfflor med skagenröra och avokado. Så gott.
 
 
Jag ska passa på att läsa några sidor i boken som jag köpte i går. Sedan blir det adventspyssel hela dagen med avbrott för träning och hundpromenader och eventuellt lite sytid av en mössa.
 
Ha en fin söndag. 
 
I dag blev det försmak på en adventsfrukost; saffransfrallor med julte. Teet köpte vi på Fortum & Mason i London när vi var där senast. Vi köpte flera burkar. Det är mitt favoritjulte. Vi är inne på den sista burken.
 
 
 Till frukost bakade jag saffransfrallor. Det blev fem frallor.
 
 
Recept fem frallor
 
1 förpackning saffran
0.5 tsk salt
0.5 msk bakpulver
1.5 dl kvarg
50 g rumsvarmt smör
3 dl vetemjöl special
 
Sätt ugnen på 200 grader. Blanda alla ingredienser. Forma fem frallor. Lägg dem på bakplåtpapper på en plåt. Ställ in plåten med frallorna i ugnen i cirka 15 minuter. Klara att äta. Vi åt dem med ost. Vi hade ingen marmelad hemma men det är nog gott till. 
 
På eftermiddagen bakade maken supergoda saffransbullar. Receptet hittade vi på ICA.se.
 
 
I dag gjorde vi pizza i vår vedugn i köket. Pizzan blev jättegod.
 
 
 
 
Bakom luckan på väggen finns det ingen ugn utan luckan är bara för syns skull. Vedugnen går dock använda och det var i den vi bakade pizza.