Jag och Mejla var på Öbergs plantskola i Varnhem i dag. Vi var inte ensamma där. Det var många som var där och köpte växter. Jag köpte fyra plantor med violer till den nya rabatten vid garaget. Jag köpte även tre påsar med blandade sommarblommorfrön som jag tänkte sätta i rabatten. När jag kom hem fick jag en annan idé. Utanför glaspaviljongen i varje hörn har vi en fyrkant med sjösten. Jag har tänkt köpa stora krukor dit. Jag tycker dock sådana krukor är för dyra och jag har inte heller hittat några som jag tycker är fina och värda sitt pris. Jag ställde dit två stora korgar istället. Den ena hittade jag på vinden hos pappa och den andra köpte jag på loppis för några veckor sedan för 50 kr. Jag satte sommarblommorfröna i dem. Nu är det bara och vänta och hoppas att det blir några blommor.
I en annan korg som jag använt några år har jag planterat citronmynta, chokladmynta och turkisk mynta samt smultron. När jag var på vinden i farmors gamla hus hittade jag en ställning till min säng när jag var liten. Den tyckte jag var kul och tog med mig den hem.
Det är dyrt att köpa krukor. Jag odlar i lite av varje som jag hittar hemma, hos pappa och på loppis. Det behöver därför inte bli så dyrt. I dag köpte jag två dillplantor som jag satte i en trasig gammal korg. Jag lade i lite täckväv för att jorden inte skulle åka ut. Det håller förhoppningsvis den här säsongen.
Jag köpte även lite blommor till glaspaviljongen på Öbergs. Nu är det snart fullt i glaspaviljongen.
I förra veckan köpte jag en chiliväxt. Jag tror det snart går att plocka några.
Chilin planterade jag i en gammal gryta.
I veckan som gått köpte maken några tomatplantor och en melonplanta. Jag köpte även några blommor som jag planterade i olika krukor och ställde utanför glaspaviljongen.
Mejla har varit med hela dagen i dag. Hon är så nöjd när hon får vara det. Nu har jag gått upp med henne till pappa. Det är så tomt här hemma utan henne. Jag hoppas tiden går fort tills vi kan komma i gång med huset som vi ska bygga till henne, katterna och mina tyger.
Helenasenklavardag

Vilken superfin glaspaviljong, kul att kunna sitta i och odla en massa roliga växter.
Kram Helena

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress