På söndagar börjar dotterns träning kl 12 och hon är klar att hämtas vid 14 30- tiden. Vi brukar äta en stadigare frukost vid 10- tiden. I dag blev det våfflor, grädde och jordgubbssylt.
Frukosten åt vi på verandan med en fin utsikt över trädgården.
Recept 4 våfflor
1.5 dl havregryn
1.5 dl kvarg
3 ägg
1 tsk vaniljpulver
Vispa ihop alla ingredienser och stek smeten i ett våffeljärn. Jag brukar innan jag häller i smeten hälla i lite rapsolja.
Till våfflorna blev det vispad grädde och jordgubbssylt. Sylten gjorde jag av ett paket frusna svenska jordgubbar. Jag tinade upp jordgubbarna i micron och körde dem sedan med mixerstaven. Sedan var sylten klar. Det blev lite över som räcker till smoothie i morgon bitti.
När dottern simmade gick jag och Mejla en promenad i Rhododendrondalen i Skövde. Det är så vackert där men rhododendronen har inte slagit ut än.