I dag blev det många inlägg men jag kände att jag ville visa de två fina fynden jag gjorde i dag bland mammas saker. Jag var uppe hos pappa för att hämta en rottingfåtölj till glaspaviljongen. Jag köpte fåtöljen för länge sedan. Jag hittade fåtöljen men inte fotpallen. Jag kan inte komma ihåg var jag ställt fotpallen. Däremot hittade jag en sypuff som med tanke på färgen och utseendet i övrigt måste vara från 1970-talet. Jag tog med mig sypuffen hem och gjorde rent den. Jag har även vädrat den men jag måste vädra den lite till. Den här stått länge på vinden. I sypuffen hittade jag även ett mindre syskrin som mamma broderat på locket. Min mamma var väldigt duktig på att brodera. Här kommer bilder på fynden.
Nu ska jag gå ut och gå med Mejla. Ha en trevlig kväll.
Alicia

Oj så vackert broderi! Jag har en duk i nästan precis samma stil (skymtar på översta bilden här: http://aliciasivert.blogspot.se/2016/04/var-i-min-vra-paskpynt-och-arets-basta.html). Jag hittade den på loppis för några år sen och har funderat över var den kan komma ifrån. Vet du någonting om mönstret din mamma utgått från?

Svar: Min mamma var verkligen duktig på att brodera. Hon lever tyvärr inte längre. Duken är fantastisk vacker och välsydd. Jag vet tyvärr inte var mönstret till duken kommer ifrån.
bylijo.se

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress