9 mars 2018

Frukost

Allmänt

I dag bakade jag scones. Jag hade tänkt att göra saffransscones men det blev granolascones. De blev jättegoda.
Recept 8 st * 1 dl Paleo supergranola
* 3.5 dl mjöl av vete och vita bönor. * 2 tsk bakpulver * 2 dl mjölk * 50 gram rumsvarmt smör * 1 dl riven västerbottenost * Blanda snabbt ihop alla ingredienser. Smörja en plåt med rapsolja. Dela degen i två delar och forma degen till två runda formar. Dela varje form i fyra bitar med en kniv. Nagga lätt med en kniv. Grädda sconsen i 10-15 minuter i 250 grader. Jag serverade sconsen med aprikoskräm.
Recept på aprikoskräm * 2 dl creme fraiche * 200 g torkade aprikoser som skärs i små bitar * 100 g mandelspån Nu är det snart dags att ge sig ut i backen. Ha en trevlig fredag.
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress