Vad menar jag med rubriken bakat och kurs i Stockholm? Hur hänger det ihop? Jag är inte på bakkurs i Stockholm. I går fyllde min pappa 82 år och vi bjöd hem honom på fika och i eftermiddags efter jobbet åkte jag till Stockholm för att gå en jobbkurs och jag är tyvärr inte bagare. I går bakade jag en nyttig kaka, brownies, som innehöll bland annat en burk kokta svarta bönor. Makens reflektion var att man vänjer sig kanske vid smaken. Dottern tyckte inte om den. Jag och pappa tyckte den var jättegod. Det blev en bit över. Eftersom jag skulle åka till Stockholm frågade jag pappa om han ville ha det som blev över av kakan. Det ville han. Receptet på kakan hittade jag på kitchenofanna.se. Så här såg kakan ut före frosting. Frostingen är bl.a. gjord av avokado.
Så här såg kakan ut efter frostig.
Jag gjorde även dotterns favorit, citronpaj med maräng; en riktig sockerbomb. Receptet på pajen hittade jag på lindasbakskola.se. Pajen blev jättegod och var lätt att göra. Det tog dock lite tid att göra den. Vi har inte någon brännare att använda till marängen. Dottern är smart hon. Hon kom på att vi kunde sätta ugnen på grill och det funkade jättebra. Vi hade inne pajen med marängtäcket i ugnen endast några minuter.
Jag är som sagt i Stockholm. Kursen börjar i morgon men för att hinna till kursens starttid i morgon var jag tvungen att åka redan i dag. Jag bor på Clarion hotell på Ringvägen, Södermalm. Helt ok rum.
Det finns ett badkar och det ser fräscht ut. I morgon kväll kanske jag tar en spakväll och ett bad. Kursen håller på tills på onsdag. Nu ska jag yoga lite. Jag har faktiskt med mig en yogamatta.
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress