20 mars 2018

Spakväll

Allmänt

Jag är på kurs i Stockholm. Jag tänkte jag skulle ta ett bad i kväll men jag orkade inte det. Det blev spa ändå med olika masker. Jag började med att tvätta mig med min vanliga ansiktstvål, Exuviance Gentle cleansing creme. Sedan lade på jag en mask från body shop, chinese ginseng & Rice clarifying polishing mask. Sedan blev det två masker från Peter Thomas Roth, först pumpkin enzyme mask och sedan rose stem cell. Jag avslutade sedan med en sheetmask wannabe honey fit mask.
Har ni testat sheetmask? Jag har blivit beroende av det. Jag försöker göra det minst två gånger i veckan. Det finns många olika masker. Jag köper mina på skincity.se. På en blogg som man hittar på skincity.se kan man läsa om sheetmasker och få en massa andra tips. Min favoritsheetmask är en lift me up sheet mask. En riktig askungemask. Den gör underverk med hyn.
Nu ska jag göra lite yoga och sedan sticka några varv på en vante.
Vad menar jag med rubriken bakat och kurs i Stockholm? Hur hänger det ihop? Jag är inte på bakkurs i Stockholm. I går fyllde min pappa 82 år och vi bjöd hem honom på fika och i eftermiddags efter jobbet åkte jag till Stockholm för att gå en jobbkurs och jag är tyvärr inte bagare. I går bakade jag en nyttig kaka, brownies, som innehöll bland annat en burk kokta svarta bönor. Makens reflektion var att man vänjer sig kanske vid smaken. Dottern tyckte inte om den. Jag och pappa tyckte den var jättegod. Det blev en bit över. Eftersom jag skulle åka till Stockholm frågade jag pappa om han ville ha det som blev över av kakan. Det ville han. Receptet på kakan hittade jag på kitchenofanna.se. Så här såg kakan ut före frosting. Frostingen är bl.a. gjord av avokado.
Så här såg kakan ut efter frostig.
Jag gjorde även dotterns favorit, citronpaj med maräng; en riktig sockerbomb. Receptet på pajen hittade jag på lindasbakskola.se. Pajen blev jättegod och var lätt att göra. Det tog dock lite tid att göra den. Vi har inte någon brännare att använda till marängen. Dottern är smart hon. Hon kom på att vi kunde sätta ugnen på grill och det funkade jättebra. Vi hade inne pajen med marängtäcket i ugnen endast några minuter.
Jag är som sagt i Stockholm. Kursen börjar i morgon men för att hinna till kursens starttid i morgon var jag tvungen att åka redan i dag. Jag bor på Clarion hotell på Ringvägen, Södermalm. Helt ok rum.
Det finns ett badkar och det ser fräscht ut. I morgon kväll kanske jag tar en spakväll och ett bad. Kursen håller på tills på onsdag. Nu ska jag yoga lite. Jag har faktiskt med mig en yogamatta.

17 mars 2018

Minibag

Sytt UFO Väska

Jag är nu klar med ett UFO, UnFinished Object, en minibag till dottern. Förra sommaren innan jag och dottern skulle åka till Paris sydde jag en klänning till henne. Jag skulle även ha gjort en minibag men hann inte det. Hon skulle ha fått en minibag i julklapp men jag hann inte heller få klart den tills dess men nu är den klar. Så här ser klänningen och minibagen ut.
Några fler bilder på klänningen.
En bild på klänningen och minibagen.
Jag har sytt minibagen i samma tyg som klänningen är sydd I, ett blommigt bomullstyg och ett stretchigt fuskskinn. På tygernas avigsidor har jag pressat fast ett kraftigt mellanlägg, som gör att minibagen kan stå. Så här ser en del ut på avigsidan innan minibagen sys ihop.
Så här ser en del ut på rätsidan innan minibagen sys ihop.
Så här ser minibagen ut när den är klar.
Minibagen är fodrad med ett svartaktigt linnetyg och har en ficka, som passar för en mobil. Minibagen stängs med ett magnetlås.