19 juni 2018

Kolasnittar

Allmänt

Maken har semester och dottern sommarlov. Jag börjar min semester på torsdag. Jag ska vara ledig i fem veckor i rad. Jag har aldrig haft så lång semester. Det ska bli superskönt. Vi har inte planerat några längre resor. Vi ska mest vara hemma och renovera lite i huset och ta dagen som den kommer. Det som är planerat är en konsert med Ed Sheeran och ett besök i Stockholm med besök på Fotografiska museumet. Vi ska även ta en årlig tur till Astrid Lindgrens värld och Liseberg.
 
Jag och dottern har firat min kommande semester med att baka kolasnittar. När dottern slutade skolan i torsdags var vi och fikade på Mellomgården utanför Axvall. Vilken god fika. Jag och dottern åt de godaste kolasnittarna jag någonsin ätit. De var med dumlekola. Jag och dottern blev sugna på att testa att baka sådana. Vi hade dock inga dumlekolor. Kakorna blev goda ändå.
 
Vi har tagit en sen fika med chokladmyntate och en kolasnitt. 
 
 
 Recept på kolasnittar
 
Blanda 1 dl farinsocker, 1 msk vaniljsocker, 1 tsk bakpulver och 2.5 dl vetemjöl. Häll i 1 dl smör-rapsolja och 1 msk sirap och blanda till en smet.
 
Jag använde denna smör-rapsoljan.
 
 
 
Dela degen i två delar och forma till två längder på bakpapper på en plåt.
 
 
Ställ in plåten i ugnen, 175 grader, i 12-15 minuter. När plåten tagits ur ugnen dela längderna i bitar med en pizzaslizer medans kakorna fortfarande är mjuka.
 
Angelica Wåhlin

Men vad gott!

Svar: De blev jättegoda och var jättelätta att göra.:)
bylijo.se

Sofie Mortensen

Kolasnittar är ju så gott!! :)

Svar: Visst är det.:)
bylijo.se

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress