I dag har jag städat och rensat i vår klädkammare. Så här såg det ut efter att jag plockat ut alla grejer. Jag skulle ha tagit ett kort hur det såg ut innan, massor med grejer, men tänkte inte på det. Här inne förvarar jag en del tyger, garner, dotterns leksaker och böcker som vi vill spara och mycket mer. Jag hittade en massa tyger som jag nästan glömt bort att jag hade.
 
Det här rosa tyget skulle jag ha sytt en klänning till ett bröllop. Det är jättefint tyg. Färgen är i verkligheten mycket ljusare än bilden visar. Jag tänker nu sy en singoallaklänning av det, tror jag. Om jag inte får en annan idé.
 
Av det här tyget har jag i många år tänkt sy en jumpsuit men det här inte blivit av. Kanske det blir av i sommar.
 
 
Det här är ett sidentyg som jag köpte i Italien för många år sedan. Jag har tänkt att sy en klänning av tyget. Kanske det kommer att ske i sommar.
 
Av det här tyget har jag tänkt att sy en strandklänning till dottern.
 
Jag blev lite sentimental när jag hittade dessa käpphästar som jag gjorde till dottern för många år sedan. Hon har lekt mycket med dem. Ett år när hon hade kalas lekte hon och kompisarna hopptävling med käpphästarna. Dottern fyller snart 15 år och käpphästarna vilar sedan länge i klädkammaren.
 
Jag hittade även en påbörjad väska. Jag minns inte hur jag hade tänkt att den skulle bli. Jag hade t.o.m. sytt fast pärlor på vissa blommor.
 
Jag hittade även ett flertal påbörjade och vissa nästan klara broderier.
 
 
Jag hittade en väska som jag sydde förra året men som jag inte använt. Det får bli min nya väska. Jag ska bara göra axelremmarna något kortare. Jag tycker penséer är så vackra. På väsklocket broderade jag penséer i siden.
 
 
 Jag har ännu inte någon idé vad jag ska sy av det fina lila sidentyget.
 
För många år sedan gick jag och mamma en lappteknikskurs i Tidaholm. Jag gjorde den här duken. Det som återstår att göra är att fodra och kanta den. Det vill jag ta tag i och göra.
 
 
 
 
Jag hittade även en väggbonad som jag gjort i lappteknik. Den skulle jag sätta upp i dotterns rum när hon var liten men jag gjorde aldrig klart den. Det är inte mycket som återstår att göra. Den behöver bara kantas. Det måste jag snart göra. Det kan passa att hänga den på vägen i min kommande syatelje.
 
Jag hittade även en del mönster, bl a detta från svenska mönster. Dottern vill att jag ska sy en skjotklänning till henne, så det var ju bra att jag hittade detta mönstret.
 
Så här ser det ut i klädkammaren efter att alla grejer ställts in igen. Jag undrar hur länge det kommer se ut så här innan det är full röra igen.
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress