23 juni 2018

Vantar i sommartid

Vantar

Äntligen har jag stickat klart en mönstrad vante.Jag tror jag köpte mönstret och garnet för två år sedan på Syfestivalen i Göteborg. Det är första gången jag stickar sådana här vantar. Jag brukar sticka enfärgade vantar som jag sedan broderar på eller randiga. Mönstret har Jenny Alderbrant gjort.
 
 
Enligt mönstret ska tummen även vara mönsterstickad. Jag valde att sticka tummen i grönt garn. Visst blev det fint?
 
 

23 juni 2018

Trädgård

Trädgård

I dag har vi jättefint väder. Jag har planterat fyra bärbuskar som jag köpte för länge sedan men lådorna som jag skulle plantera dem i var inte flyttade dit de skulle stå. Maken gjorde klart det i veckan. Det har kommit ganska mycket blåbär på båda buskarna men mest på en. Jag hoppas bären kommer att mogna. Spännande att se hur de smakar.
 
 
 I början av året köpte jag luktärtsfrön på hemsidan ceciliawingard.se. Jag förodlade dem inne i vecka 11 och satte ut dem i slutet av april eller början av maj. Jag kommer inte ihåg när jag gjorde det men det var innan det blev varmt i maj. Jag satte dem i två odlingslådor, 1 x 1 m. Nu har de första blommorna kommit. 
 
 
 
 Jag har även två lite större lådor som jag odlat squash och morötter i den ena samt squash och rödbetor i den andra.
 
 
 
 
Nu ska jag fortsätta och rensa. Ha en fin midsommardag.

22 juni 2018

Glad midsommar

Allmänt

Vi har varit och firat midsommar. Dottern och några kompisar var med och dansade kring midsommarstången. Hon fyller snart 15 år och jag trodde hon skulle vägra men hon tyckte det var roligt. Nu har vi ätit tårta så magarna står åt alla håll.
 
 
Receptet till tårtan hittade jag på cakebymary.se. Tårtan blev jättegod och var lätt att göra. Jag gjorde jordgubbs- och limemousse och valde bort rabarber. Våra rabarber är slut. Jag gjorde även tårtan rund istället för rektangulär.
 
Ha en fortsatt fin midsommarafton.