10 juli 2018

Stockholm

Utflykt

Vi har varit i Stockholm i två dagar. Vi åkte vid 10-tiden i söndags och kom hem i dag vid 01-tiden. Vi har en husvagn som vi tyvärr inte använder så mycket men nu blev det i alla fall en tur till Stockholm. Vi hade egentligen tänkt att åka till Motala och Linköping men det blev ändrade planer. Vi kommer att åka dit lite senare.
 
Vi kom upp till Stockholm vid 16-tiden på söndagen. Vi bodde på Bredängens camping. Campingen är helt ok. Det bästa med den är läget. Kommer man från Göteborgshållet som vi gjorde är det enkelt att ta sig dit. Campingen ligger nära ett naturområde som är fint men jag hann inte gå dit. Maken var där och sprang en runda och tränade på ett utegym. Det är 700 m från campingen till tunnelbanestationen Bredängen. Det är enkelt att ta sig in till Stockholm. Om man har husvagn, husvagn eller tält och vill åka till Stockholm kan jag rekommendera att bo på Bredängens campingplats. 
 
 
Först blev det middag i husvagnen. Sedan åkte vi in till Stockholm. Vi hade en fransyska med oss som inte varit i Stockholm tidigare så det blev en sedvanlig turistvandring på Riddarholmen, gamla stan, slottet m.m.
 
 
Anledningen till att jag ville åka till Stockholm var att jag ville gå på Fotografiska museumet. Jag har länge velat gå dit men det har inte blivit av. Har ni varit där? Om inte kan jag verkligen rekommendera ett besök.
 
Vi tog tunnelbanan och gick av vid Mariatorget och gick mot museumet. Det är så fint att gå bland de gamla husen på Södermalm. Vi tittade även på utsikten över Stockholm  från Mosebacke.
 
 
Vi fortsatte vår promenad och strax efter såg vi modern konst på en husvägg. Den var häftig tycker jag.
 
 
Strax därefter var vi framme vid Fotografiska.
 
 
Anledningen till att det äntligen blev av att vi gick till Fotografiska var att jag ville se utställningen med Linda och Mary McCartney. Den var bra men den som jag tyckte var bäst var utställningen med Cathleen Naundorf. Hon är en känd modefotograf och tar fantastiska bilder. Den utställningen var verkligen värd att se.
 
 
Det var även en utställning om miljöpåverkan och jag såg en gripande film om hur den påverkar isbjörnarnas liv. Då får man verkligen sig en tankeställare.
 
 
Vi såg givetvis också utställningen med Linda och Mary McCartney.
 
 
Det fanns många fina böcker i shopen. Jag vill hemskt gärna ha boken på bilden nedan. Jag får önska mig den i födelsedagspresent.
 
 
Det blev även lite shopping. Dottern fyndade en klänning på 60 % på Åhléns och hennes kompis fyndade en tröja där.
 
Jag såg en jättesnygg jumpsuit av märket Phase Eight. En sådan vill jag verkligen sy. På nedersta bilden ses dotterns klänning. Den är jättesnygg och passar henne perfekt.
 
 
Jag fyndade Pumaskor på Afound för 500 kr. De brukar kosta 1 000 kr.
 
 
Efter shoppingen blev det en fika på Vetekatten.
 
 
Jag hade egentligen velat gå till Pom & Flora men det övriga sällskapet föredrog Vetekatten så jag fick ge mig. Nästa gång när jag åker på kurs till Stockholm ska jag gå till Pom & Flora. Jag har länge velat gå dit.
 
På hemvägen stannade vi vid Gripsholms slott. Slottet stänger kl 16 så vi kunde inte gå in i dit men vi tog en promenad runt slottet. Det är så fint där.
 
 
Nu är det dags för frukost. Ha en fin dag.
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress