3 juli 2018

Fårklippning

Allmänt

Vi har 12 tackor Gutefår. De fäller själva sin ull men det tar lång tid. De är svåra att klippa. Det är svårt att få tag på en fårklippare men i år och förra året fick vi tag på en fårklippare som är jättebra. Det tar honom några minuter att klippa ett får. När vi klippte fåren själva tog det flera timmar att klippa ett får och det blev inte bra heller. Nu är fåren fint klippta för fårklipparen var här i dag.
 
 
På bilderna ovan betar fåren i godan ro. Det var innan de blev klippta. Vi hade stängt in dem i en liten del av hagen. 
 
 
Det gick supersmidigt att klippa fåren. Det var första gången som fårklipparen klippte ute men det gick jättebra. Maken skulle ha byggt ut fårhuset så det hade gått att klippa dem där men han har inte gjort det än. Förhoppningsvis är det klart tills nästa års fårklippning.
 
Vår äldsta tacka, Mulan, som är 14 år behövdes inte klippas då hon fällt av all ull. Det var bara hennes klövar som behövde verkas. Hon är så snäll och lätt att ta ut. Hon går själv medans de övriga fick dras ut.
 
 
 
 När ett får var klippt gick det själv in i hagen.
 
 
Det blev många säckar med ull. Ullen går inte att använda till annat än att lägga ut för att hindra mördarsniglar att komma in i trädgården. Mördarsniglar gillar inte får.
 
 
Nu är det snart dags att bänka sig framför tv och titta på matchen mellan Sverige och Schweiz. Ska ni se matchen?
Hanna Karlsson

Så skönt för fåren att bli av med lite ull nu när det är så varmt! :-)

Svar: Jätteskönt för dem. Det är svårt att klippa gutefår. Det är lättare om man väntar tills ungefär midsommar för då har deras ull lossnat lite av sig självt.
bylijo.se

GoForFit | Anorektisk tjej hittade styrketräningen

Så skönt för dem! Hur kommer det sig att man inte kan använda ullen? :)

Svar: Det går i och för sig att använda ullen men den är väldigt stickig och mycket att göra rent. För mig är det för mycket arbete att ta vara på den. Jag slänger den inte utan lägger den runt trädgården och i landen. Vi har inte några mördarsniglar. Det är mycket vinst med det.
bylijo.se

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress