31 juli 2018

Valkade vantar

Vantar

 
Hur är det i värmen? Jag började jobba i går. Det var riktigt skönt. Ni tror kanske att jag inte är riktigt klok som tycker det är skönt att börja jobba. Dels har jag världens intressantaste jobb men framför allt har vi fantastisk AC på jobbet som gör att det är svalt där. Vi har det inte svalt hemma. Nu vistas jag och Mejla i skuggan men det är fortfarande väldigt varmt trots att klockan snart är 20. 
 
Trots att det är så varmt har jag stickat, valkat och broderat ett par vantar. Det är så kul. Jag ska ha en liten utställning/försäljning i slutet av september så jag gör lite saker till det .
 
Jag tänkte göra lite mindre vantar så jag lade upp 44 maskor istället för 48 som jag brukar göra. Vantarna blev stora ändå, trots att jag valkade dem tre gånger i tvättmaskinen i 60 grader. Nästa gång tänker jag lägga upp 40 maskor.
 
Så här såg vantarna ut innan jag valkade dem i tvättmaskinen.
 
 
 
Så här blev de när de var klara.
 
 
 
 
 
Nu ska jag försöka att göra lite yoga. Ha en fin kväll.

29 juli 2018

Brunch

Brunch Recept

När det är varmt blir jag inte så sugen på att äta. I dag blev det ingen frukost utan jag väntade tills dottern vaknat. Det blev då brunch. I går kväll satte jag en grötbröddeg som fick kalljäsa i kylskåpet. I morse tog jag ut degen och formade den till 12 frallor; de blev ganska stora. Frallorna åt vi med tomater,  mozzarella och pesto. Det blev jättegott. Vi åt även en våffla med grädde och bigaråer. 
 
 
 
 
Det var länge sedan jag gjorde pesto. Dottern är allergisk mot nötter, så jag brukar göra pesto på mandlar. Så här brukar jag göra.
 
1 dl mandlar
1 dl riven parmesan. Jag river själv osten och köper aldrig färdigriven parmesan.
1 vitlöksklyfta 
1.5 dl rapsolja
svartpeppar
ungefär två krukor färsk basilika
 
Kör alla ingredienser i en mixer eller med en mixerstav. Klart. 
 
Nu är det dags att lägga sig. Godnatt.
 
 

23 juli 2018

Kudde

Kuddar Sybingo 2018

I dag börjar sista semesterveckan. Nästa måndag är det dags att börja jobba igen. Tänk vad fort fem veckor går. Maken har redan jobbat en vecka men är ledig på onsdag och torsdag, då ska vi åka en tur med husvagnen. I dag innan dottern vaknade gjorde jag en kudde, som ska bli en present. Jag har därför kunnat kryssa en ruta i sybingon, sy till någon annan. 
 
Jag tycker det är så kul att sy kuddar. Just nu återbrukar jag en del av mammas broderade alster. I dag använde jag en tavla som ramen var trasig på.
 
 
Jag använde ett blått madrasstyg runt broderiet och som baksida till kudden. Kudden är i och för sig vändbar, båda sidorna kan användas som framsida.
 
 
 
 
 
 
Efter att dottern vaknat och ätit frukost rensade vi i ladugården och körde ett lass till återvinningen. Nu är jag helt slut och ska gå ut och sätta mig i skuggan och lyssna på en bok. Ha en fin kväll.