I dag har jag och dottern åkt längdskidor på 5-kmspåret på Billingen i Skövde. Spåret var i ganska dåligt skick men det var ändå superkul att äntligen få åka skidor på natursnö. När dottern simmar i morgon ska jag åka skidor igen. Hon simmar i två timmar. Jag borde hinna åka minst en mil. Vecka 10 ska vi åka till Trysil. Jag längtar till dess. Det ska bli så härligt. Vi ska mest åka nerför men det blir nog även en hel del längdåkning. Jag har tänkt att börja laga en del mat som vi ska ta med oss. Det var länge sedan vi åt pasta. I går gjorde jag en superenkel kycklingpastarätt. Dottern tyckte den blev jättegod. Vi åt upp resterna i dag när vi kom hem från skidåkningen.
Recept cirka fyra portioner Stek en förpackning med små och fina och färska kycklingfiléer. När kycklingen är färdigstekt häll på 3 dl matlagningsgrädde och en burk med creme fraiche med chilismak. Rör och koka upp. Sänk sedan värmen på plattan och koka några minuter. Koka färsk pasta (tagliatelle). Gör grönkålschips i ugnen. Klart. Enkelt och supergott. Den här rätten kommer det bli i Trysil. Jag förbereder genom att steka kycklingfiléerna. Resten gör vi i Trysil.
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress