21 januari 2018

Pizzamuffins

Recept

Det är knappt 5 veckor tills vi ska åka till Trysil och åka skidor. Det ska bli så härligt. Jag har börjat att förbereda lite mat att ta med. Efter att jag och maken åkt skidor i dag bakade jag pizzamuffins. Som kvällsmat blev det just sådana muffins och tomatsoppa. Pizzabullar är lätta att göra och man kan smaksätta dem med vad man har hemma.
Recept på pizzabullar Blanda 6 dl dinkelmjöl, 2 tsk bakpulver, 1 tsk salt och 1 msk torkad pizzakrydda i en bunke. För att få fram smaken mer mortlar jag pizzakryddan lite innan jag blandar den med mjölet. Vispa 3 stora ägg fluffigt i en bunke. Vispa i 1.5 dl olivolja lite i taget. Lägg i den smaksättning som ni vill ha i bunken med ägg och olja. I dag blev det 2 dl riven zucchini, 1 burk strimlade soltorkade tomater, 150 gram rökt skinka, 150 gram strimlad fetaost, 2 rivna vitlöksklyftor, 0.5 påse färsk finhackad babyspenat och malen svartpeppar. Vänd ner mjölblandningen i äggblandningen. Fördela smeten i muffinsformar. Jag har en muffinsform för 12 muffins som jag brukar använda. Smeten räckte även till sex pappersmuffinsformar. Grädda muffinsen i mitten av ugnen i 170 grader i cirka 30-40 minuter. Ta sedan ut plåten med muffins och låt muffinsen svalna något innan servering. Det går jättebra att frysa muffinsen.
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress