Jag älskar luktärter. De är så vackra och man kan göra vackra buketter av dem. De luktar även gott. Bilderna tog jag förra året. Luktärterna plockade jag i pappas trädgård. Mamma odlade luktärter, som är perenna, för många år sedan. Fast pappa inte sköter om luktärterna kommer de år från år. De är jättevackra. Förra året började jag att anlägga en köksträdgård. I några små odlingslådor tänkte jag just odla luktärter. Jag ska försöka att odla dem från frön. Jag hittade en jättebra hemsida, www.ceciliawingard.se. För några veckor sedan såg jag att hon öppnat sin webshop där hon bl.a. säljer frön till luktärter. Hon anordnar varje år luktärtsfestival. Den skulle jag vilja åka på. På hennes hemsida finns det tips hur man går till väga när man odlar luktärter. Jag har skickat efter några påsar. De kom på posten i dag.
Vi ska åka skidor i mars. När vi kommer hem från detta tänkte jag börja att sätta luktärtsfrön i krukor inne och sedan sätta ut, om det blir några, plantorna i glaspaviljongen och slutligen plantera dem i lådorna som ses på bilden ovan. Jag längtar så till man kan börja odla ute. Det ska bli så spännande hur det blir.
Lappeklipp

Du måste bo långt söderut om luktärterna klarar vintern hos er. Här så sår jag nya varje sommar. De är nog något av de ljuvligaste blommorna som finns, bjuder på både ögonfröjd och himmelsk doft!!!!
Ha en skön helg ♥ ♥ ♥

Svar: Tack för kommentaren. Visst är det vackert med luktärter. Vi bor i Västra Götaland, inte så långt söderut. Jag vet inte vad för sort det var mamma satte men hon satte dem för många år sedan. Ha en fin helg!
bylijo.se

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress