6 januari 2018

Härlig vinterdag

Djur Recept

Vilken härlig vinterdag det var i dag. Jag och Mejla gick en långpromenad. Mejla var så lycklig att hon slapp ha på sig sin overall. Hon fick en overall i julklapp. Den är suverän. Hon slipper bli smutsig om benen och magen när hon har på sig den. Jag ska fota henne nästa gång hon är ute och går i overallen.
När vi kom hem var maten klar. Det blev chokladbollar till efterrätt. De blev jättegoda. Jag har själv satt ihop receptet.
# 200 gram torkade aprikoser. # 3 msk kokosolja. # 3 msk chokladpulver. # 4 dl havregryn. # 2 dl mandelkross. Det som blir över när man gör egengjord mandelmjölk. # 2 msk kallt kaffe. # 1 msk vaniljsocker. Dela aprikoserna I små bitar. Blanda alla ingredienser i en skål. För att aprikoserna och kokosolja ska fördela sig jämt kör med en mixerstav tills det har blivit en jämn smet. Rulla smeten till bollar. Bollarna rullas i kokosflingor.
Jag använder alltid sådana här aprikoser när jag gör chokladbollar. De är mjuka och är bäst att använda. Jag har prövat andra aprikoser men de blir inte lika bra.
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress