I går firade vi in det nya året med vänner och deras barn. Mycket trevligt och mycket god mat. Det är så skönt att vår 14åring fortfarande gillar att fira nyår med sina föräldrar. Vi fick uppdraget att göra dessert. Eftersom huvudrätten bestod av buffé tyckte jag det passade med dessertbuffé. Så här såg den ut.
Marshmallows med popcorn rullade i chokladströssel.
Smält 2 msk smör i en gryta. Smält ner 1 påse 250 g marshmallows. Ta lite i taget och rör om hela tiden tills allt smällt. Jag köpte en påse poppade Estrella popcorn. Dela upp popcornen i två skålar och häll över marshmellowssmeten; hälften i var skål. Rör runt. Låt svalna några minuter. Rulla sedan till bollar. Om man vill kan man rulla bollarna i strössel. Jag rullade dem i chokladströssel. Jag gjorde även en cheesecaketårta med jordgubbar, passionsfrukt och kladdkakebotten.
Jag gjorde även två olika tryfflar. Jag råkade tappa grädden i golvet. Hannes och Mejla kom direkt och slickade i sig grädde. God fortsättning på det nya året. I dag tänker jag nästan bara lata mig. Jag ska nu ta mig en promenad med hunden och sedan träna lite pilates. Får jag lust kanske jag klipper ut ett mönster till en jacka och klipper ut delarna i tyget. Jag är sugen på att inviga min provdocka. Jag är ledig i veckan och hoppas hinna sy lite.
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress