6 januari 2018

Frukost

Frukost Recept

I dag vaknade jag sent. Jag hoppade därför över yoga. Jag får yoga lite senare istället. Vi har så många saffranspåsar. Det fick bli saffransscones till frukost med ostbricka, marmelad och fruktsallad. Salladen gjorde jag av en apelsin, ett halvt granatäpple och en sharonfrukt. Skala apelsinen och sharonen samt skär dem i skivor. Lägg skivorna på ett fat och strö över granatäpplekärnor.
Recept på 8 scones # Smält 50 g smör. Jag gör det i en skål i mikrougnen. # Blanda 4 dl mjöl, 2 tsk bakpulver och 0.5 tsk salt i en bunke. Häll i det smälta snöret, 1 msk honung och 2 dl mjölk. Rör ihop alla ingredienser. Dela smeten i 2 delar och lägg ut på en plåt som dessförinnan smorts med rapsolja. Skär varje del i fyra delar med en kniv. Ställ in plåten i ugnen i 200 grader i ungefär 12-15 minuter.
Ha en fin dag. Nu ska jag göra aprikosbullar av mandeln som blev över när jag gjorde mandelmjölk senast.
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress