24 februari 2018

Nåldyna

Broderi

Jag har haft influensa i en vecka nu. Jag insjuknade förra lördagskvällen med typiska influensasymtom. I dag känns det äntligen som det har vänt. Jag orkade t.o.m. gå ut och gå med Mejla för första gången på en vecka. Nu hoppas jag att jag orkar gå ut två gånger med henne i morgon. Det behöver hon och även jag. Till alla hjärtans dag tänkte jag brodera en kudde på min broderisymaskin. Maken blev sjuk och ockuperade sovrummet där jag också har mitt syrum. I dag hade jag ork att ta tag i min idé. Det blir dock inte alltid som man tänkt sig. Skinnet som jag hade tänkt att ha som baksida till kudden var stenhårt och det blev inte bra.
Vad gör man när det inte blir bra. Jo då får man en ny idé. Broderiet som jag gjort på symaskinen tyckte jag var för fint för att slänga. Jag klippte istället till en nåldyna. Jag fyllde nåldyna med risgryn.
Jag är jättenöjd med nåldynan. Nu ska jag brodera för hand på en kudde och se på Melodifestivalen. Ha en trevlig lördagskväll.
Vi byggde vårat hus under 2001 och 2002 och flyttade in under våren 2002. Badrummet är jag fortfarande väldigt nöjd med. Kaklet tycker jag väldigt mycket om och det har hållit sig fint. Jag älskar ju rosa och har köpt några rosa detaljer till badrummet. Jag skickade efter en rosa badrumsmatta och handdukar från Gant. De var i en jättefin rosa färg.
För ett tag sedan sydde jag två rosa necessärer en liten och en stor. Jag har dem som förvaring i badrummet.
Nu känns det lite vårligt i badrummet.

14 februari 2018

Alla hjärtans pizza

Allmänt

Dottern gjorde en hjärtpizza i kväll. Den blev jättefin. Vi var lata och gjorde inte egen deg utan jag hade köpt färdig. Degen var tyvärr inte så god. Toppingen var god. Pizzan blev snyggare att titta på än vad den var att äta.
Jag hoppas ni har haft en trevlig alla hjärtans dag.