Äntligen är det första december. Jag vet att många tycker att man inte ska ställa fram tomtar m.m. förrän precis innan julafton. Jag tycker precis tvärtom. Jag började redan pynta lite i veckan och nu är det mesta klart. Min mamma älskade verkligen julen och framför allt tomtar. Hon hade massor av pynt. Hon gick bort i januari 2011 och några år efter det hade jag svårt att julpynta men nu går jag och dottern all in. Mycket av vårt pynt har varit mammas. Även fast vi tagit hem massor finns det mycket kvar hos pappa. Från den första december förvandlas vårt hem. Övrig tid på året har vi inte särskilt mycket prydnadsföremål.
 
Jag gör alltid en egen adventskalender till dottern. I år är nog första gången som alla paketen är inslagna redan den 30 november. 
 
 
 
 
I onsdags var jag på kurs i Stockholm. Jag köpte då en chokladkalender på Stockholms chokladfabrik.
 
 
För ett tag sedan köpte jag en tekalender till mig. Jag glömde dock att använda dagens te till frukost. Jag får testa det senare.
 
När jag fyllde 50 fick jag lucia, tärnor, stärngossar och tomte av min pappa. Dessa köpte mamma för många år sedan. Hon tyckte mycket om dem och de har ett stort affektionsvärde för mig.
 
 
 
 
 
Min mamma var superbra på att brodera. Duken på matbordet har hon gjort. Den är verkligen välsydd och fin.
 
 
Jag gillar också att brodera och duken på soffbordet har jag gjort. Den sydde jag 1995 - 1997 när jag jobbade i Linköping.
 
 
Det är Carl Larsson motiv på duken.
 
 
 
Nu ska jag göra mig i ordning för långpromenad med Mejla. Ha en fin lördag.
Emelie

Var så nära att också köpa chokladfabrikens chokladkalender när jag var i Sthlm. :) Mysiga foton! Kram

Svar: Jag har ännu inte öppnat kalendern. Ska göra det nu. Ha en fin helg.
bylijo.se

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress