9 december 2018

Lucia

Allmänt

I kväll var jag, maken och min pappa och tittade på ett luciatåg i Stenstorps kyrka som dottern var med i. De sjöng många fina låtar och en tjej sjöng solo. Det var jättefint.
 
 
Jag passade på att innan lucian hämta ett paket i affären. Det var en present till mig som jag köpt till mig själv. Jag fyller år i morgon. Det var en pyjamas. Jag öppnade presenten i förtid och provade presenten. Pyjamasen passade perfekt . 
 
 
Pyjamasen köpte jag på Ellos.se. Jag tycker pyjamasen är jättesnygg. Jag tro det är första gången jag har tagit ett kort på mig själv i spegeln. Det är dottern spegel.
 
God natt.
 
 
 
De här tomtarna sydde jag och mamma för länge sedan. Mamma klippte ut applikationerna och pressade på en typ av frisselin, som jag inte kommer ihåg vad det heter, med klister på båda sidorna, medans jag sydde fast applikationerna. Jag kommer ihåg att de var väldigt roliga att sy.
 
Mamma älskade tomtar i alla former. Hon broderade även många fina tomtar. Tomten på bilden nedan är en av mina favoriter. Vi hänger den alltid i vårat kök.
 
 
Här kommer bilder på några andra fina tomtar som mamma broderat.
 
 
 
Bonaden på bilden nedan har mamma också broderat. Den hänger över dotterns adventskalender.
 
Nu ska jag duscha och göra mig i ordning. Dottern är med i ett luciatåg i Stenstorps kyrka i kväll. Det ska bli mysigt att kolla på det. Ha en fin kväll.
 
 

8 december 2018

Fynd på tradera

Fynd

Från det jag var 1 år tills jag fyllde 12 år fick jag en kaffekopp i julklapp av min mormor. Jag tyckte då att det var jättetråkigt. Mina manliga kusiner fick presentkort på LP-skivor och liknande. Det tyckte jag var orättvis. Min mormor var gammaldags och inte särskilt jämställd. Jag tyckte på den tiden att kaffekoppen var jätteful. Jag har ändrat mig nu och tycker om kaffekoppen. Jag har 13 kaffekoppar och 12 assisetter. Assisetterna har jag fått av mamma. En av de 13 kaffekopparna är lagade på mitten. Den hade tydligen gått sönder och min mormor klistrade ihop den. Min mamma tyckte inte det var snyggt med en lagad kopp, så hon köpte en hel till mig. Jag kan hålla med henne. Förutom assisetterna fick jag en sockerskål och två ljusstakar av mamma. I dag hämtade jag ett paket. Jag hade fyndat en kaffekanna i samma servis som kopparna. Nu saknar jag en gräddkanna och ett kakfat. Jag får hålla utkik efter det på tradera eller någon lopis. Sedan är servisen fullständig. Servisen heter förresten blå blomster och kommer från Royal Copenhagen.