Jag har så mycket squash att jag inte vet vad jag ska göra av dem. Jag har gett bort flera. I dag gjorde jag en variant med ostkaka av squash. Det blev faktiskt riktigt gott. 
 
Recept
 
1 liter skalad squash som delas i små bitar. Koka squashen i vatten tills den blir mjuk. Det tar cirka 15 minuter.
 
 
Mosa squashen. Jag gjorde det med mixstaven tills squashen blev som potatismos. Finhacka 1 dl mandlar. Häll i mandlarna i squashmoset.
 
 
Häll i 5 msk mjöl, 2.5 dl mjölk och 2.5 dl grädde. Rör tills det inte är några mjölklumpar. Vispa i 4 ägg och 1 dl socker.
 
Smörja en form med rapsolja och häll i smeten i formen. Grädda i 200 g i 45 minuter. Servera med olika tillbehör. Jag åt squashkakan med grädde och svartvinbärsmarmelad. Mums. Dottern åt squashkakan med blåbärsglass. Pappa åt den med lingonsylt. Maken åt den med vinbärsmarmelad utan grädde. Variationerna är många. Alla tyckte det var gott. Dottern tyckte det var så gott att hon tyckte jag skulle göra det igen. 
 
 
 
 
 
I kväll gjorde jag matlådor till mig till jobbet och till dottern. Det blev sallad med egenodlade grönsaker (tomater, vaxbönor, rödbetor och morötter), Jag tog även i pasta, fetaost, polkabetor och melon samt gjorde min sedvanliga dressing.
 
 
 
Nu är det dags att lägga sig. Godnatt.
 
 
 
Emma Engström

Åhh men så gott! :D

Svar: Det var verkligen gott. Ha en fin dag.
bylijo.se

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress