23 april 2018

Pianopall

Inredning Möbler

Jag har länge tänkt göra om vår gamla pianopall men det har inte blivit av. Nu har det hänt. I samband med att jag målade om en pall som jag köpte på en loppis för 50 kr, som jag berättade om härom dagen, målade jag även om pianopallen med samma gråa chalkfärg. Jag glömde dock ta en bild på hur den såg ut innan jag gjorde om den. Den var vitmålad men färgen hade lossnat på en hel del ställen. Sitsen var klädd i ett beigerandigt tyg. Samma tyg som på puffen som ses på bilden nedan.
Så här blev pianopallen.
Pianopallens sits är nu klädd i ett tyg designat av Nadja Wedin. Jag är väldigt förtjust i hennes motiv. Tyget är i sammet och är verkligen fint i verkligheten. Det kanske inte riktigt ses på bilden. Pianopallen ska stå i mitt och makens sovrum när vi gjort om där inne. Pianopallen får stå i vardagsrummet så länge. Det blev lite tyg över. Jag skulle gärna vilja hitta knoppar som man kan klä med tyget och använda knopparna som hängare på väggen där pianopallen ska stå. Jag har inte hittat sådana knoppar. Är det någon som vet var man kan hitta sådana knoppar?

23 april 2018

Väska

Väska

I går sydde jag en väska som jag gav bort i present i dag.
Så här ser ena sidan ut på väskan.
Så här ser andra sidan ut på väskan.
Närbild på en söm och fästet av ena handtaget.
Så här ser en väskdel ut innan väskan sytts ihop.
Så här ser foderdelarna ut. Ha en fin måndag.
Förra veckan köpte jag en pall för 50 kr på loppis. Jag har målat om den med grå chalkfärg och klätt om sitsen. Den blev jättefin. Jag har ställt den i glaspaviljongen.
Så här såg pallen ut innan jag målade om den.
Så här blev pallen när jag var klar med den.
Pallen får fungera som fotpall tills jag hittat fotpallen som hör till rottingfåtöljen.
Jag har klätt pallen med samma tyg som jag har som dynor till stolarna.