29 april 2018

Växter

Glaspaviljong

God morgon! I fredags var jag på Melldala handelsträdgård i Lerdala och köpte växter. Det blev ett citronträd och ett mindre olivträd till glaspaviljongen. Jag hade planerat att köpa beige bubbelkrukor men jag blev snål och köpte inte några. Jag använde de krukor jag hade och väntar lite tills det blir bubbelkrukor.
Jag köpte även lite andra växter. De visar jag i ett annat inlägg. Pallen som citronträdet står på har jag målat med grå chalkfärg. Pallen var grön innan och såg ut så här.
Jag glömde köpa lecakulor och fick svänga in till Växthuset i Skövde och köpa det där. Det kom även med några plantor smultron och två blomplantor. Blommorna satte jag i mjölkkrukor som står utanför glaspaviljongen.
Det blev även lite lunch i går. Maken och dottern var på egna äventyr.
Ha en fin söndag.

28 april 2018

Frukost

Frukost Smoothie

Vår nästan 20 år gamla stavmixer slutade fungera för några veckor sedan. Jag har verkligen saknat den. Jag använde den till mycket. Jag beställde en ny från campadre.se till ett reducerat pris. Jag hade även rabattkupong och det var fraktfritt. Det är inte alltid fraktfritt på campadre. Det tog lite tid innan den kom men i går kunde jag äntligen hämta den. Den är av märket Smeg.
Jag har en blender som jag gör smoothie i men jag var sugen på att testa mixerstaven så jag gjorde smoothie med den. Det gick bra.
Recept två stora glas med smoothie * 4 dl mjölkdryck * 1.5 dl grekisk yoghurt * 1 färsk rödbeta * 1 rågad matsked honung * 1 tsk vaniljpulver * 1 banan * 0.5 paket svenska frusna jordgubbar * 4 kuber frusna passionsfrukter * 20 g färsk riven ingefära Skala och dela de ingredienser som behövs. Kör alla ingredienser i en mixer eller med en mixerstav. Häll upp i glas. Smoothien blev verkligen god i dag. Jag och dottern är väldigt förtjusta i frusen passionsfrukt. Dottern äter den som isglass. Jag blev så glad när jag handlade i går när jag hittade svenska frusna jordgubbar. Det har jag inte sett tidigare.
Jag ska försöka att plantera lite växter i dag. Ha en bra lördag.

24 april 2018

Ystad Saltsjöbad

spa

Nu sitter jag på mitt rum på Ystad Saltsjöbad och bloggar. Jag kom hit vid 17-tiden. Rummet är jättefint, litet men väldigt mysigt.
Efter att jag checkat in på rummet spaade jag i 1.5 timme. Jag tog inga bilder i spaavdelningen. Det var ganska mycket folk. Det var avkopplande ändå. De har två relaxrum på ovanvåningen, ett ljust rum och ett mörkt rum. Jag var i det ljusa rummet. Där är det en fantastisk utsikt över vattnet.
Efter att jag spaat gick jag upp på rummet och bytte om till yogakläder. Jag gick sedan på ett yogapass som började kl 19. Det var ett jättebra pass. Jag har dock blivit väldigt stel i kroppen. Jag måste börja yoga kontinuerligt. Efter passet köpte jag med mig en räkmacka och en raw chokladkaka i spa-receptionen.
Både mackan och kakan var jättegoda. Nu ska jag göra några ansiktsmasker och jobba lite under tiden.
Det här är utsikten från mitt rum.