14 september 2017

Tortilla med tillbehör

Recept

Vi gör ofta tortilla med olika tillbehör till lunch eller kvällsmat. Det är enkelt och går ofta snabbt att göra i ordning. Den här varianten blev det i kväll.
 
 
Så här gjorde jag.
 
Jag lade en tortilla på en tallrik och bredde  på avokadokräm. Jag värmde inte tortillan. Recept på krämen finns i ett tidigare inlägg. Sedan  strödde jag över ekologisk babyspenat. Jag skar upp några romantiska tomater och strödde över. I dag var jag bekväm och köpte färdigskurna rödbetor, palsternackor och morötter som jag rostade i ugnen med citronrapsolja och havssalt. När de nästan var klara gjorde jag grönkålschips. När det var klart i ugnen strödde jag över rotfrukter och grönkålschips på tortillan. Under tiden rotfrukterna och grönkålen var i ugnen stekte jag färdiggrillade kycklingspett med sweetchilismak som finns att köpa på Ica och Coop. Dessförinnan hade jag tagit bort kycklingen från spetten och delat kycklingen i mindre bitar. När det var klart strödde jag över kycklingbitar och riven västerbottenost på tortillan. Gott och enkelt att göra.
 
Det är ungefär en månad sedan jag och dottern var i Paris. Vi var sugna på croissanter i dag. Efter maten blev det Findus frusna croissanter som man bakar i ugnen i 20 minuter. Inte lika smarriga som de croissanter vi åt i Paris men helt ok. Till detta blev det givetvis the med ingefära.
 
 
 
 
 
 
Anita

Men gott :D

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress