11 september 2017

Kantarellasagne

Recept

Det har blivit väldigt dyrt att äta lunch ute. Nästan alla ställen tar 100 kr eller mer för en lunch. Det är skönt att komma från jobbet en stund men snart tycker jag smärtgränsen är nådd vad det är värt att betala för en lunch. I dag blev det egen lunchlåda med lax (rester från lördagens lunch) och i morgon blir det åter lunchlåda; kantarellasagne.
 
 
Recept 2 portioner
 
Stek 3 dl kantareller i smör med ungefär 5 cm finhackad purjolök och 1 stor riven vitlöksklyfta. Lägg lite av detta i en botten av en form. Salta och peppra efter egen smak. Strö över riven västerbottenost och färsk babyspenat. Häll över grädde. Lägg över en stor färsk lasagneplatta. Fortsätt att varva svampröra, riven ost, spenat och grädde. Salta och peppra enligt egen smak. Jag använde 3 lasagneplattor. Överst lade jag svampröra och ost samt hällde över grädde. Totalt använde jag ungefär 3 dl grädde. Lasagnen gräddades i ugnen på 175 grader i cirka 20 minuter.
 
Lasagnen serverades med grönkålschips. Det är bara jag i familjen som äter kantareller. Jag åt detta i kväll. Resterna räcker till en lunchlåda i morgon.
 
En vanlig måndagskväll avslutades med en supergod kall lattedrink med glass. Recept på latten finns i ett tidigare inlägg.
 
 
 
 
Maggiesskafferi

Åh, kantareller som är så vansinnigt gott!

Svar: Tack för kommentaren. Visst är det gott med kantareller. Jag har turen att ha en granne som älskar att plocka kantareller. Hon plockar så mycket att det även räcker till grannarna.
bylijo.se

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress