30 september 2017

Choklad

Allmänt

I går när kursen var klar i Stockholm hade jag en timme över innan tåget skulle gå. Det blev ett besök på Chokladfabriken. Jag brukar gå dit när jag är i Stockholm. De har mycket gott. Det går även att beställa därifrån på nätet chokladfabrik.com. Jag köpte choklad att baka med, drickchoklad i två former och min favoritchokladkaka.
 
Min favoritchokladkaka.
 
Två varianter av choklad att göra varm choklad av genom att värma mjölk som chokladen sedan smälter i. Jättegott.
 
I dag blev det fika med varm choklad med vipsgrädde och croissant. Mums.
 
Ha en fin lördag. Nu ska jag och mannen göra det sista innan glaspaviljongen ska sättas upp på tisdag och onsdag i nästa vecka.
Jag är på kurs och har varit ute och sprungit en löprunda. Här sprang jag förbi. Kan ni gissa var jag sprang? Det var en fantastiskt fin löprunda.
 
Jag sprang utmed en kanal.
 
Utsikt mot hotellet där jag bor Villa Källhagen. Jättefint hotell och god mat.
 
Svar: Jag är i Stockholm och sprang utmed Djurgårdsbrunn och på Djurgården. Man skulle kunna tro att jag var ute på landet någonstans. Det är verkligen vackert här. 
 
I dag blev det mandelpannkakor och drottningsylt till kvällsmat. Gott och enkelt.
 
 
Recept på drottningsylt 
 
2 dl frysta svenska hallon
2 dl frysta stora blåbär
1 msk vaniljsocker från Kung Markatta
 
Koka alla ingredienserna i några minuter tills bären tinar. Sedan mixar man med en mixstav. Klart.
 
 
Recept på mandelpannkakor
 
2 dl mandelmjöl
4 ägg
3 dl mandeldryck
1 msk fiberhusk
0.5 tsk äkta vaniljpulver 
 
Kör alla ingredienser med en mixstav några minuter. Låt smeten dra cirka 15 minuter. Stek sedan pannkakorna. I dag använde jag ett plättlägg.