21 oktober 2017

Mandelmjölk

Recept

God morgon!
 
Jag har läst mycket om att den mandelmjölk som man köper i affärer innehåller mycket tillsatser. Jag testade därför att göra egen. Det var superenkelt att göra.
 
Recept på mandelmjölk
 
Lägg 200 g mandel i en skål. Häll över 1 liter vatten. Låt stå över natten. Dagen efter kan man lätt ta bort skalet om man vill men jag lät skalet sitta kvar. Häll av vattnet. Lägg mandlarna i mixern och häll i 1 liter vatten. Kör i mixern tills mandlarna blir som smulor. Sila bort mandelsmulorna. Detta kan man spara och göra mandelbollar eller annat av.Jag tänker lägga ut ett recept på detta längre fram. Ställ in mandelmjölken i kylen. Den håller 3-4 dagar. Om man vill kan man smaksätta den med t.ex. vaniljpulver. Jag använder den till smoothie och tycker inte att den behöver smaksättas. Jag tillsätter inte heller salt.
 
 
Så här lite blir det inte men det var det som blev över efter att jag gjorde en smoothie. Jag skulle givetvis ha tagit kort innan. Den egengjorda mandelmjölken blir mycket godare än den man köper i affärer. Nu ska jag testa att göra egen havremjölk.
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress