29 november 2017

Egengjord tomtelatte

Recept jul

Har ni upptäckt att Espresso house har börjat sälja tomtelatte? Jag upptäckte det förra veckan. Jag gillar inte kaffe men tomtelatte är supergott. Jag köpte tre förra veckan. Kommer jag fortsätta med detta blir jag så rund att jag rullar fram till jul. Jag har lyckats att hittills inte köpa någon tomtelatte den här veckan. I dag var det dock nära att jag gjorde det. När jag kom hem i kväll efter att ha gått med hunden en timme tyckte jag att jag var värd en tomtelatte, så jag har experimenterat fram en egen tomtelatte utan tillsatt socker.
Recept tomtelatte ett glas 2 cl kallt kaffe 1.5 dl mellanmjölk 1/4 tesked mald kanel 1/4 tesked mald ingefära 1/4 tesked mald nejlika 1/4 tesked mald kardemumma Lägg alla ingredienser i en gryta. Värm och vispa under tiden. När det börjar sjuda häll upp tomtelatten i glaset. Lägg på 2 msk vispad grädde och strö över kardemumma.

29 november 2017

Julmarknad

jul

Inte nu på lördag men lördagen därpå ska jag ha julmarknad i glaspaviljongen. Det ska bli så spännande. Jag hoppas det blir en tradition. Jag hoppas det kommer några. Jag har tyvärr inte hunnit sy så mycket. Pappa har gjort en del träsaker. Han gör bl.a. julgranar med julgransljus. De är så fina. Dottern kommer även ha julloppis i garaget med försäljning av glögg och tryfflar.

27 november 2017

Adventskalendrar

jul

Snart är det bara några dagar tills man får börja öppna sina kalendrar. Jag tycker det är så kul med adventskalender. Jag har köpt fyra stycken. En av dem köpte jag i dag. Den är till hunden. De hade tyvärr inte fått in någon till katter men det skulle komma in. Adventskalendern köpte jag på Arkens zoo. Förra veckan köpte jag en choklad- och kolakalender från Lentz till mig. Det är 2 i varje lucka. Jag hade tänkt ha den på jobbet men jag tog hem den i fredags. Har jag kvar den på jobbet är det risk att jag öppnar luckorna i förväg. Jag har redan öppnat lucka 2 då jag räknade ut att jag inte är på jobbet då. Jag köpte även en tekalender och en trisskalender.
Detta är listan på alla teerna. Det ska bli spännande att testa dem.
Jag ska också göra en egen kalender till dottern. Jag ska börja slå in paketen i morgon. Jag är nästan färdig med den. Jag ska bara tillverka tre saker till. Ha en fin måndag.