Det är populärt att göra chokladbollar av dadlar. Jag och dottern är inte så förtjusta i dadlar. Vi har kombinerat ett eget recept på chokladbollar. 
 
Recept
 
100 g torkade aprikoser
2 msk kokosolja
1,5-2 dl havregryn 
2 msk chokladpulver 
1 tsk äkta vaniljpulver 
1 rågad tesked honung
1 msk kallt kaffe
1 dl kokosflingor
 
Hacka aprikoserna i små bitar. Blanda ihop alla ingredienser till en jämn smet. Blir smeten för lös ta i mer havregryn. Rulla sedan till bollar i den storlek som man tycker passar. Jag gör ganska stora bollar medans dottern gör små. Rulla bollarna i kokosflingor.  Bollarna håller ungefär en vecka om de står i kylskåp. Så länge brukar de dock inte räcka hemma hos oss. Vi äter upp dem på några dagar. Vi tycker de är jättegoda.
 
 
Jag använder ofta produkter från Kung Markatta. Produkterna är ekologiska. Coop Extra har stort sortiment av produkterna.
 
 
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress