Det är populärt att göra chokladbollar av dadlar. Jag och dottern är inte så förtjusta i dadlar. Vi har kombinerat ett eget recept på chokladbollar. 
 
Recept
 
100 g torkade aprikoser
2 msk kokosolja
1,5-2 dl havregryn 
2 msk chokladpulver 
1 tsk äkta vaniljpulver 
1 rågad tesked honung
1 msk kallt kaffe
1 dl kokosflingor
 
Hacka aprikoserna i små bitar. Blanda ihop alla ingredienser till en jämn smet. Blir smeten för lös ta i mer havregryn. Rulla sedan till bollar i den storlek som man tycker passar. Jag gör ganska stora bollar medans dottern gör små. Rulla bollarna i kokosflingor.  Bollarna håller ungefär en vecka om de står i kylskåp. Så länge brukar de dock inte räcka hemma hos oss. Vi äter upp dem på några dagar. Vi tycker de är jättegoda.
 
 
Jag använder ofta produkter från Kung Markatta. Produkterna är ekologiska. Coop Extra har stort sortiment av produkterna.
 
 
Om man gillar att brodera testa att brodera med band. Det blir effektfullt. Jag brukar blanda bandbroderi med broderier med lingarn och ullgarn. Bandbroderierna gör jag bl a med sidenband och organzaband. Jag har två bra böcker som jag köpte för många år sedan. Jag vet inte om de går att få tag i nu. Mina böcker är på svenska. Det är tre danska kvinnor som skrivit böckerna, Ann E Baird, Ea Fisker och Jette Hojgaard. Det finns massor med inspiration i böckerna. Jag tittar ofta i dem.
 
 
 
För ett tag sedan gjorde jag den här tehuvan. Den var väldigt rolig att sy. Jag fodrade tehuvan med ett material som är isolerande. Den håller teet varmt länge.
 
 
 
Just nu håller jag på att sy en väska med bandbroderi på. Väskan blir nog klar i veckan. Bilder kommer snart.
 
 

25 juni 2017

Kesopannkaka

Recept

En av min och min dotters favoriträtt är kesopannkaka. Det är jättegott och tillbehören kan varieras nästan oändligt. Den passar både som frukost och kvällsmat samt till frukt, grönsaker, fisk, kött och kyckling. I kväll åt vi den med frukt. 
 
 
Recept för två personer
 
3 ägg
2 msk keso
1.5 msk fiberhusk 
 
Kör de tre ingredienserna med en stavmixer tills det blir fluffigt. Låt smeten svälla 1-2 minuter. Stek sedan smeten. Jag brukar steka i kokosolja men det går lika bra att steka i annat fett.
 
Dela pannkakan. Lägg upp ena halvan på en tallrik och den andra halvan på en annan tallrik. I kväll serverades pannkakan med en halv banan och en halv färsk mango per person samt chiafrön och kokosflingor.